{{ message.message }}
{{ button.text }}

Begint die ellende nu al?!

Mijn zoontje zit in groep 1. Voor de vakantie mocht hij al een poosje wennen bij een andere juf, maar nu is het echter en gaat hij vrijwel elk dagdeel dat er school is. Hij heeft een lieve juf en ging aanvankelijk met plezier naar school. Maar het is niet altijd rozegeur en maneschijn...

Afbeelding blog 'Begint die ellende nu al?! ' Achtergrond blur afbeelding
Mijn zoontje zit in groep 1. Voor de vakantie mocht hij al een poosje wennen bij een andere juf, maar nu is het echter en gaat hij vrijwel elk dagdeel dat er school is. Hij heeft een lieve juf en ging aanvankelijk met plezier naar school. Maar het is niet altijd rozegeur en maneschijn... De instroomgroep is opgedeeld in twee groepen 1 en wat was ik blij dat sommige jongetjes nu niet meer bij mijn zoon in de klas zaten. Het boterde niet echt, zachtjes gezegd. Maar om te denken dat je er nu vanaf bent is iets te kort door de bocht. De groepen 1 spelen meestal tegelijk buiten. Bijna elke dag komt mijn zoontje nu thuis met verhalen over jongens die hem duwen, laten vallen, achter hem aan zitten (op een niet prettige manier) en ik realiseer me dat hij in zijn uppie nooit opgewassen is tegen (in dit geval 3 van) die jongens. Nu is mijn zoontje geen enorme bink, soms een beetje schuchter, maar wel hardstikke vrolijk en lief (door zijn opstelling een heel fijn speelkameraadje, zoals ik het zie) en begint mijn moedergevoel op volle toeren te draaien als ik hoor hoe andere kinderen hem bejegenen. Juf erkent het probleem. Ik zie een schone taak voor mij als moeder weggelegd om mijn zoontje te helpen steviger in zijn schoenen te staan. In een dorp verderop wordt al basis-judo gegeven voor kleuters, ik ben aan het informeren. Anderzijds vind ik dat er op school echt goed opgelet moet worden. Even geen koffie leuten op een bankje juffen: actie! Ik wil niet elke week een kapotte broek hoeven repareren (is al gebeurd) en horen dat mijn zoontje bang is en door een paar medekleuters in een hoekje tegen het hek wordt geduwd. Zijn verhalen blijken achteraf vaak behoorlijk accuraat te zijn. Als ik erover nadenk en die bewuste kinderen zie rondlopen dan begint mijn bloed te koken! En dan heb je het over groep 1 nota bene! Pesten... begint die ellende nu al?!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je