Snap
  • Kind
  • politie
  • Driftbui
  • woedeaanval

Beelden van agent die 6-jarig meisje arresteert

"Help me, help me, alsjeblieft, geef me een tweede kans!", smeekt het meisje huilend.

Een 6-jarig meisje uit de Amerikaanse staat Florida is gearresteerd en afgevoerd. Dat is te zien op vrijgegeven camerabeelden van de bodycam van een politieman. Te zien is hoe het kind huilend en smekend om genade wordt meegenomen.

Het meisje, Kaia Rolle, werd met haar handen vastgebonden achter haar rug naar een politiebusje begeleid. Ze had een woedeaanval gehad op haar school en zou daarbij hebben geschopt en geslagen. Op het moment dat de politie arriveerde, kalmeerde ze. 

In het filmpje is te zien dat het meisje vraagt waar de tie wraps, die een van de agenten tevoorschijn haalt, voor zijn. "Die zijn voor jou", zegt de agent. Wanneer ze vervolgens wordt afgevoerd, is te horen hoe het meisje huilend om genade smeekt. "Help me, help me, alsjeblieft, geef me een tweede kans!" 

In de video schept de agent op over het feit dat hij vaker minderjarigen heeft aangehouden. Hij zegt daarbij dat de jeugdgevangenis zo slecht nog niet is. Op dezelfde dag had de agent op een andere school ook een 6-jarig jongetje gearresteerd.

Het incident vond in september 2019 plaats, maar de beelden zijn nu pas vrijgegeven. De agent die het kind arresteerde is ontslagen, omdat hij zich niet aan het protocol van de politie heeft gehouden. Voor een arrestatie had er een begeleider aanwezig moeten zijn.

De twee kinderen kwamen er zonder straf vanaf. In een interview met de krant Orlando Sentinal zegt de oma van Kaia dat het meisje sinds de traumatische ervaring problemen heeft om te slapen.

Bron: RTL Nieuws