Snap
  • Kind

Bedtijd! Of toch niet?

Ik blijf hem maar lastig vinden... Werken, koken, spelen en naar bed... Het valt gewoon niet te plannen.

Met een man in de horeca voelt het soms net alsof ik een alleenstaande moeder ben. Ik werk vier dagen per week, waarvan Lola drie (mid)dagen naar het KDV gaat. Uit het werk fiets ik langs het kdv waar Lola het erg naar haar zin heeft. Zo erg dat ze 9 van de 10 keer geen zin heeft om mee naar huis te gaan. We zingen lekker liedjes op de fiets en thuis aangekomen moet mama direct in de running. Koken, terwijl Lola alle aandacht wil... 'Ninne' roept ze de hele tijd. Het liefst wil ze dat ik haar op til tijdens het koken. De laatste tijd zet ik haar op een kruk aan het aanrecht en laat ik haar 'helpen'. Daarna gaan we eten, nemen we een toetje en kijken we nog even tv. Daarna is het tijd om tanden te poetsen pyjama aan en kijken we nog 1 programma op babytv. Daarna gaat Lola naar bedje toe. Dit is meestal rond 20.00... Voor mijn gevoel veel te laat. Maar ik red het gewoon niet eerder. 

Gelukkig slaapt ze over het algemeen snel. En eigenlijk moet ik dan nog verder in de running. Keuken opruimen wasje draaien en huiskamer opruimen. Meestal val ik voor ik überhaupt iets gedaan heb op de bank in slaap. 

Lola is bijna 21 maanden... En gaat dus rond 20.00 naar bed... Hoe laat is het bedtijd voor jullie kleine spruit?

7 jaar geleden

Lola is meestal rond 06.30/07.00 wakker. Maar altijd vrolijk... Ook als ze 03.00 in de nacht wakker wordt. ????

7 jaar geleden

Prima toch? Hoe laat ga je er de volgende ochtend uit? Zo lang je dochter het hier goed op doet is er niets aan de hand. Mijn oudste dochter ging op die leeftijd ook rond 2000uur naar bed en moest haar vaak wakker maken voor de psz. Ze is nu 11 en gaat tegen 2030 naar bed, de jongste van bijna 9 om 2000uur.

7 jaar geleden

Mijn zoontje bijna 11 mnd, gaat naar bed wanneer hij moe is. Tussen 18.30 en 19.15. Ligt ook een btje aan z'n laatste slaapje. Tot hoe laat slaapt je dochter? Mijn zoontje is soms wel vroeg wakker.. Maar hij redt t echt niet om later naar bed te gaan. En heb t weleens geprobeerd, maar werd dan nog vroeg wakker. (Rond 6 u)

7 jaar geleden

Onze zoons van 5,5 en 2,5 gaan tussen 7 en 8 naar bed. Soms wel eens later als alles uit loopt thuis. Me oudste is om 6 uur weer wakker en gaat naar school toe. Me jongste pas half 8. Me jongste slaapt in de middag soms nog wel eens 2 uurtjes. Soms ook wel niet. Als ik me kids eerder op bed leg dan breken ze der kamer af en komen tig keer naar beneden toe. Deze tijden en ritme werkt voor onze kids goed. Elk kind is anders. Als de tijden voor jou dochter goed werken waarom dan anders willen of doen ? Kijk goed naar je dochter is ze erg veel moe dan eerder idd maar als ze het nu goed doet zou ik het persoonlijk zo laten