Snap
  • Kind
  • post

Bedplassen tot welke leeftijd?

Tja onze zoon van 5 is er wellicht wat laat mee, of wat is laat tegenwoordig? Tot een half jaar terug had hij nog een luier om s'nachts ... die dan s' morgens flink nat was. Echter de proef op de som en gezien het feit dat hij echt zelf geen luier meer om wilt, nu alweer een tijd zonder. De ene nacht gaat het goed, de ander is ie nat... Het verschilt nogal..

Waar ik op let is dat hij naar het avondeten niets meer drinkt, hooguit een klein slokje en bij het avondeten max. 1 beker. Drinkt hij meer dan gaat het zeker mis. Mijn man vind het wel eens zielig en geeft dan meer, maar ja dan is het ook weer feest s'nachts... en mama die dan weer kan gaan wassen cq bed verschonen etc..

Voor dat wij zelf gaan slapen, laten we hem plassen (meestal een flinke plas nog).

Ik weet eigenlijk niet zo heel goed wat ik nog verder eraan kan doen, hebben jullie nog tips voor de oudere 'kleuters' of is het gewoon afwachten tot het vanzelf overgaat..?

(ooh ja heel handig de onderleggers van Drynites deze kun je dmv een plakstrip op het matras vastmaken en scheelt weer een natte plek in het matras) en mocht het matras toch nat geworden zijn, strooi er babypoeder op deze absorbeert en dan blijft er ook geen (lelijke) kring over. Een paar uur goed laten intrekken en daarna stofzuigen.. Ruikt het nog fris ook!!

9 jaar geleden

Om de natte plekken in het matras te voorkomen kun je een speciaal hiervoor gemaakt waterdicht hoeslaken gebruiken. je kunt deze krijgen op zorgmatras.com. Super handig

10 jaar geleden

Voor mama is het vaak het vervelendst omdat je er 's nachts uitmoet om de boel te verschonen, je kind te wassen etc. Je kind kan zo diep slapen of zo vermoeid zijn dat hij het echt niet meer voelt. Het kan ook zijn dat je kind 'spanning' ervaart op school vanwege het moeten presteren. Je kunt er eens met hem over praten en eventueel een beloningssysteem opzetten. Vraag hem wat hij heeeel graag wil hebben. Schaf dat aan en leg het bijvoorbeeld in het zicht bovenop een kast waar hij niet bijkan. Iedere nacht als hij droog is, krijgt hij een sticker op een stickerkaart en als hij bijvoorbeeld een week, 2 weken of een maand droog is gebleven, krijgt hij het cadeau(tje). Bij een moeder van school en haar dochter van 5 heeft het geholpen want ze was er binnen een maand vanaf:-) Succes & hopelijk lukt het! Groeten, Monica

10 jaar geleden

Volgens mij is het op deze leeftijd nog heel normaal om in bed te plassen. Ik had geluk: de oudste was voor ze naar school ging s`nachts zindelijk en de jongste met ruim 2 jaar. Heb ik niets voor gedaan, gewoon een kwestie van een sterke blaas,denk ik. Ik denk dat plassen voor het naar bed gaan altijd wel goed is, verder helaas geen tips.Succes, komt vast vanzelf goed!

10 jaar geleden

nou hij gaat niet op het potje lol hij is al 5.. ;-) ik zal je site eens bekijken