{{ message.message }}
{{ button.text }}

Bedankt lieve peuter!

Lieve peuter, bedankt. Een klein verhaal over de leukste wezentjes ter wereld, peuters.

Afbeelding blog 'Bedankt lieve peuter!' Achtergrond blur afbeeldingPeuters, ik vind ze zo leuk. Elke dag bewonder ik weer de optimistische peuter, de peuter vol ideeën, de peuter met een ontzettend eigen wil en de peuter die elke dag weer nieuwe dingen leert.


Als peuter heb je de wereld nog aan je voeten liggen, alles is leuk (oke niet alles, als je bijvoorbeeld groente moet eten ipv chocola..dan is alles stom!) en er zijn zoveel avonturen. Peuters hebben de beste ideeën, en doen graag wat ze zelf willen. Zo kan je als peuter ruzie maken met jezelf, kan je de grootste lol hebben met je fantasie vriendje en als speelgoed je in de weg ligt ga je er gewoon mee gooien. Peuters kunnen kasten met speelgoed laten staan voor een kartonnen doos of plastic tas en iets wat ze heel leuk vinden kan morgen heel stom zijn.

 Peuters zitten vol met vragen maar dat betekend niet dat ze met elk antwoord akkoord gaan, peuters zijn namelijk heel eigenwijs en weten eigen alles al (dat denken ze tenminste, agja goed voor het zelfvertrouwen) Ook kunnen peuters alles al zelf doen, wat soms betekend dat je, je onderbroek verkeerd om aan hebt en 2 verschillende sokken draagt. Peuters hebben een duidelijke voorkeur voor wie wel en niet leuk zijn, gelukkig zijn ze altijd om te kopen met snoep of chocola✌ 

Peuters zien alles veel mooier en groter. Een klein parkje lijkt op een groot sprookjesbos, een kleine speeltuin is als monkey town en wc rolletjes zijn de mooiste verrekijkers.

Ik sta elke dag te kijken van wat een peuter allemaal leert op een dag. Ik besef ook dat niet alleen mijn peuter heel veel leert van ons en van de wereld, maar dat ik ook veel van mijn peuter leer. Zo heb ik bijvoorbeeld geleerd om heel veel geduld te hebben, stond ik vroeger nog geirriteerd bij de bushalte als de bus een minuut te laat was, zo sta ik nu rustig 10 minuten te wachten op mijn peuter die nog van alles moet doen voor we vertrekken. Ook heb ik geleerd om me minder druk te maken over kleine dingen. Niks geen gezeur als het spoelt van de regen, maar lekker dansend en zingend door de plassen alsof je in een subtropisch zwembad bent.

Ook leer ik elke dag dat je blij moet wezen met wat je hebt, en ja het kan altijd beter maar het gevoel van tevredenheid is zo fijn. En ook heb ik geleerd dat je niet alles moet willen plannen, de dagen gaan zoals ze gaan en zonder gestress van planningen geniet ik veel meer. 

Ook zijn er dingen die ik heel graag nog van mijn peuter zou willen leren, zo zou ik heel graag nee willen kunnen zeggen zonder me schuldig te voelen (en ja dat kunnen peuters heeel goed) en ik zou graag het zelfvertrouwen van een peuter willen hebben, hoe fijn is het om elke dag te denken dat je alles al kan, super fijn dus.✌ 

Lieve peuter, bedankt! Bedankt dat je mij elke dag laat zien wat belangrijk is in het leven. Bedankt dat je mij elke dag wat liefde wil geven. Bedankt dat je elke dag zoveel geniet en dat je alleen maar de leuke dingen van het leven ziet. Ik hoop dat we nog veel van elkaar kunnen leren. Elke dag zij aan zij, bedankt lieve peuter van mij! 

[Geniet, ontdek en speel, doe lekker wat je wil. Je kan ook zo goed lachen, maakt elke dag veel pret, een dikke kus en een knuffel en vanavond vroeg op bed. Morgen weer een nieuwe dag, en die maken we weer fijn, een peuter al zo groot maar stiekem nog heel klein.] 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je