Snap
  • Kind

Basisschool kiezen

Steve 3 jaar en er lag meteen een brief van de gemeente in de bus. Natuurlijk met de felicitatie voor Steve maar ook met de boodschap dat wij als ouder zijnde op zoek moeten gaan naar een basisschool en laten inschrijven, zodat hij meteen met 4 jaar school kan gaan.

Even een school uitkiezen is best lastig, tenminste dat vinden wij. Wij willen graag dat de school goed aangeschreven, leersysteem enz. We zijn bij 3 scholen wezen kijken. De eerste was een Oecumenische school. Zag er erg leuk uit, leuk onthaal, maar erg groot en klassen onlogisch ingedeeld in de school. Groep 8 tussen de kleuters...ik weet niet, maar het voelde niet goed.

Toen naar een brede school...Nou de ingang was al moeilijk te vinden, dus ik was al lichtelijk geïrriteerd en het gesprek moest nog beginnen. Mevrouw kwam erg koud en kil over, en ik dacht alleen maar 'en jij moet kinderen werken? ' Voor de rest, erg leuke school, mooi speelplein voor de kids, maar nee, voelde niet goed.

laatste school, een openbare school, 2 straten achter ons huis, dus lekker in de buurt. Bij binnenkomst had ik meteen een positief gevoel, gesprek was erg leuk. Rondleiding door de klassen van peuters tot groep 8 gehad, uitleg van de leermethode die werd toegepast.

Kortom, de keuze was gemaakt! Onze kleine man hebben we meteen ingeschreven en nu maar wachten tot de zomervakantie!

10 jaar geleden

Met 3 jaar een brief, dat valt nog mee, wij kregen hem al toen onze zoon nog 2 moest worden :-) Heel belangrijk, zo'n (eerste) indruk; ik kijk zelf graag ook even op de site van de school (in de schoolgids staat veel extra info) en je kan nog even voor de zekerheid kijken naar de site van de onderwijsinspectie. Daar kun je zien of de school onder - gewoon - basistoezicht staat of dat het wellicht een zwakke school is...

11 jaar geleden

Hoi Nicole, Onze dochter mag in januari 2014 naar de grote school. In ons dorp hebben we meerdere scholen. Op 1 van deze scholen heb ik zelf gezeten. Omdat die school niet goed staat aangeschreven op dit moment en er te veel drang is om weer goed aangeschreven te staan, hebben we deze school niet meegenomen in onze keuze. Bij de 1e school die we uiteindelijk bezochten, hadden we meteen een goed gevoel. Onze meid was erbij en ging gelijk op onderzoek uit en deed meteen mee. Net of ze al in de klas zat. Wij keken elkaar aan: nee we hoeven geen andere school meer te zoeken. Lisa vindt het hier leuk. We hebben haar inderdaad ingeschreven en ze mag volgend jaar komen. Het is een openbare school overigens, waarvan de leermethodiek ons ook enorm aansprak. Ik denk dat je ook op je gevoel moet afgaan, want dat is vaak de beste optie. Alvast veel plezier gewenst voor je kleine man als hij naar de "grote" school mag.

11 jaar geleden

Ja, meteen na de zomervakantie begint hij! Binnenkort een wen middag met z'n nieuwe klas en juf, erg spannend!

11 jaar geleden

Wij hebben de school gekozen die op 2 minuten loopafstand ligt ( lekker makkelijk ) en waar alle buurtkinderen naar toe gaan. Na 2 jaar nog geen spijt van! Begint hij meteen na de zomervakantie? Succes!