Snap
  • Kind

Bang voor vliegen en ander ongedierte

Sinds er maandag een verdwaalde vlieg op de slaapkamer van mijn jongste dochter zat, is het hier goed mis. Ze weigert eigenlijk gewoon om te gaan slapen, omdat ze zo bang is. Bang voor die minibeestjes. Ook onze oudste dochter heeft daar al jaren last van. Tot nu toe heeft niets geholpen; geen klamboe, anti-muggenstift of wat dan ook. Met  tot nu toe het dramatische dieptepunt in de nacht van maandag op dinsdag. Mevrouwtje werd rond half 3 wakker en weigerde heel stellig om nog te gaan slapen. Sterker nog: wat we ook zeiden of deden, niets kon haar nog van de wijs brengen; ze was bang en ging niet alleen slapen...Wij werden steeds meer gefrustreerd en vermoeider. Mijn wekker zou om iets voor 5 weer af gaan om te gaan werken. Moesten we haar toch maar bij ons in bed nemen? De gedachte dat ze straks iedere nacht bij ons ligt, weerhield ons ervan om dit te doen.

Om 4.20 u was het eindelijk zo ver: uiteindelijk won de vermoeidheid het toch van haar angst om te gaan slapen en viel ze als een blok in slaap. Helaas kon ik toen zelf niet meer slapen en zat ik heel de dag dodelijk vermoeid op mijn werk.

Gisterenavond was het opnieuw paniek; ze hoorde een mug en zag spinnen, zei ze. Omdat ik zelf niet fit was en geen energie had om weer uren naast haar bedje door te brengen, besloot ik het anders aan te pakken: ik heb een paar boekjes van Nijntje in haar bed gelegd en zei dat ze moest gaan slapen als ze moe was. Ze kwam er nog even uit omdat haar deur op een kier moest en warempel: binnen 2 minuten lag ze knock-out met haar duimpje in haar mond. We hebben nu in ieder geval een noodoplossing voor als ze echt niet durft te gaan slapen.

Ik maak van een mug heus geen olifant, maar ik hoop dat deze zomer al die miezerige beestjes niet de slaapkamer van onze kinderen op zoeken...

 

 

 

7 jaar geleden

Hallo, hier ook een meisje van 6 wat al jaren bang is voor alles wat beweegd. Vanavond was de eerste mug van het jaar er weer en jamhoor, mevrouw wil niet slapen. Wij hebben ook al van alles geprobeerd, maar weten het gewoon niet meer. Als DE tip boven komt hou ik me aanbevolen. Succes!

11 jaar geleden

Dat hebben we al geprobeerd, maar wil helaas ( nog ) niet helpen...

11 jaar geleden

zou je niet gewoon de diertjes een functie kunnen geven? hier was t bijv met spinnen zo maar sinds ik gezegd heb dat de spinnen de muggen opeten en ze zo minder geprikt worden door de mugjes werd er ineens heel anders tegen die spinnen aangekeken ;-) baat t niet schaadt t niet zou ik denken succes ermee..!!

11 jaar geleden

Wonder boven wonder vanavond nog niet nodig geweest ( maar de avond / nacht is nog niet voorbij )Hopelijk was het een eendagsvlieg...hi,hi.. Ik kan de tip in de zomer met al die muggen in ieder geval vast gebruiken!