Snap
  • Kind
  • #autisme

Bam mogelijk autisme

In het echt horen is toch spannend.

Ik heb net te horen gekregen dat het goed gaat met onze jongste zoon. Zijn klompvoetje functioneert goed. En hij hoeft geen brace meer te dragen. En is net een week op school begonnen en heeft het zo maar zijn zin.

Dan heb je een oudergesprek op school over je oudste zoon. En daar word je vermoeden ook bevestigd door een andere professional. Al vanaf mijn lieve jongen 5,5 jaar geleden geboren is had ik al een tijd vermoeden dat hij een vorm van autisme heeft. 

Het gekke is dat ik zelf hulpverlener ben en dat mijn grootste angst was toen ik zwanger was, dat ik een zoon met autisme zou krijgen, want op het werk vond ik dat altijd moeilijk. En zag geregeld dat jongeren met autisme het moeilijk hadden om het in de maatschappij te redden. Ik ben mij bewust ervan dat mijn kindje niet is.

Maar toch ben ik een beetje verdrietig door en stil van. Er gaat van school iemand mee kijken. En ik weet ook dat wij op aarde zijn gezet om dit jongetje de weg te wijzen en op te voeden tot een grote man.

Maar wat is dat spannend. Hoop zo dat deze grote wereld mijn kindje niet op slokt en hij zijn plekje mag krijgen. En gelukkig mag zijn. Mama houdt van jou❤️

3 jaar geleden

Ik ben zelf hulpverlener. Dus herken de kenmerken. Heb twee kinderen. Er zijn bepaalde ontwikkeling patronen. Maar het echt zeker weten zou ik laten testen bij een instelling. En ieder vorm van autisme is anders. De kenmerken die onder andere hierboven benoem waren al met 6 maanden zo. Hij liep ernstig achter met bepaalde ontwikkeling dingen en dan ook extreem voor. En zo zijn er meerdere dingen. De ongekende drift buien etc. Niet kunnen verwoorden en vastlopen.

3 jaar geleden

Maar hoe zie je zoiets ,al als baby of ben ik er gewoon te bang voor, en is het niet zo

3 jaar geleden

Mijn zoon is nu bijna 6 maar weet het ongeveer vanaf 6 maanden inderdaad. Hij is geïnteresseerd in bepaalde onderwerpen en niet heel sociaal. Super erg op de regels en kan er niet van afwijken. Volgt letterlijk alles op!

3 jaar geleden

Mag ik vragen hoe je zag , dat je baby autistisch was, ik heb een zoontje van 6 maanden en maak me zorgen