Snap
  • Kind
  • Vakantie dagje weg

Bakfiets-moeder

Eerst nog met man en kids richting Amersfoort om proef te fietsen. Enige tijd later reed er een vrachtwagen voor met mijn glimmende bakfiets

Het begon jaren geleden. Na 9 rijexamens (zou meer kunnen zijn, want ik ben de tel inmiddels kwijt) gaf ik de moed toch echt op. Je kunt niet zeggen dat ik geen doorzetter ben, maar de angst en in mindere mate een portemonnee die aardig leeg begon te raken, wonnen het van de drive om mijn rijbewijs te halen. Geen rijbewijs dus voor ondergetekende. Wanneer je niet beter weet, valt hier prima mee te leven. Toen er kinderen kwamen werd het alleen toch wel wat lastiger. Met 2 lieve, maar eigenwijze dames, een nog veel eigenwijzere buggy (regelmatig dat onding tijdens het fietsen van de weg kunnen plukken...) en een goed gevulde boodschappentas stond er bijna meer zweet op mijn voorhoofd dan tijdens die vervelende rijexamens.


Glimmende bakfiets

Gelukkig kwam op dat moment mijn redding: ik las iets over het Fietsplan van mijn werk en begon langzaam warm te lopen (of fietsen in dit geval) voor een echte bakfiets. Zo een met 2 bankjes en veel extra ruimte. Eerst nog een keer met man en kids richting Amersfoort om proef te fietsen en enige tijd later reed er een vrachtwagen voor met mijn glimmende bakfiets.........

Inmiddels zijn we ruim 2 jaar verder, maar ik ben nog steeds dolgelukkig met mijn eigen Babboe. Nee, hoor, ik woon niet in Amsterdam Oud Zuid, ben ook niet zeer bemiddeld en alle andere clichés kloppen ook niet, (behalve die blonde staart dan misschien)maar ik fiets nu lekker onafhankelijk mijn Brabantse woonplaats door. (Af en toe een enthousiaste reactie ontvangend) Kinderen vriendinnetjes mee? Geen probleem. Er passen 4 kids in en ook nog wat boodschappen, dus het voelt bijna als mijn eigen autootje. Regen?? dan de regenkap er op!

Voor mensen die nog twijfelen? Niet doen! Bakfietsmoeder zijn is fijn!

11 jaar geleden

Nahsuusje....bedankt voor je reactie!Kindjes kunnen er al vanaf baby in! Je hebt speciale Baby en peuterschalen.( stoeltjes )

11 jaar geleden

klinkt erg handig, hier een mama met rijbewijs maar overdag geen auto omdat vriendlief werken is. Zo'n ding zou dan inderdaad handig kunnen zijn. Tot nu toe lukt alles me met mn mamafiets met grote fietstassen, dus heb nog niet de nood om verder te kijken. Wat ik me wel afvraag is in hoeverre je ze vast kan zetten ivm veiligheid (je weet nooit wat je medeweggebruikers doen)? En vanaf welke leeftijd kunnen ze erin? lekker genieten van je stukje vrijheid die je hiermee krijgt.

11 jaar geleden

Wij hebben sinds een aantal weken de baboeBig electrisch......en ik had gewild dat ik hem veel eerder had kunnen kopen!! Super ding. Ik vervoer mijn meiden inclusief de buggy voor Suzannah met heel veel gemak. Megan zit in een kleuterstoeltje en Suzannah zit in een peuterschaal. Wij hebben voor de big gekozen omdat we graag meerdere kindjes mee willen nemen, geen eigen maar vriendjes en vriendinnetjes. Het is heel even wennen maar nu gaat ik als een rakket! hihihihi veel suces met een keuze maken!