{{ message.message }}
{{ button.text }}

Bakfiets-moeder

Eerst nog met man en kids richting Amersfoort om proef te fietsen. Enige tijd later reed er een vrachtwagen voor met mijn glimmende bakfiets

Afbeelding blog 'Bakfiets-moeder'
Het begon jaren geleden. Na 9 rijexamens (zou meer kunnen zijn, want ik ben de tel inmiddels kwijt) gaf ik de moed toch echt op. Je kunt niet zeggen dat ik geen doorzetter ben, maar de angst en in mindere mate een portemonnee die aardig leeg begon te raken, wonnen het van de drive om mijn rijbewijs te halen. Geen rijbewijs dus voor ondergetekende. Wanneer je niet beter weet, valt hier prima mee te leven. Toen er kinderen kwamen werd het alleen toch wel wat lastiger. Met 2 lieve, maar eigenwijze dames, een nog veel eigenwijzere buggy (regelmatig dat onding tijdens het fietsen van de weg kunnen plukken...) en een goed gevulde boodschappentas stond er bijna meer zweet op mijn voorhoofd dan tijdens die vervelende rijexamens.

Glimmende bakfiets

Gelukkig kwam op dat moment mijn redding: ik las iets over het Fietsplan van mijn werk en begon langzaam warm te lopen (of fietsen in dit geval) voor een echte bakfiets. Zo een met 2 bankjes en veel extra ruimte. Eerst nog een keer met man en kids richting Amersfoort om proef te fietsen en enige tijd later reed er een vrachtwagen voor met mijn glimmende bakfiets......... Inmiddels zijn we ruim 2 jaar verder, maar ik ben nog steeds dolgelukkig met mijn eigen Babboe. Nee, hoor, ik woon niet in Amsterdam Oud Zuid, ben ook niet zeer bemiddeld en alle andere clichés kloppen ook niet, (behalve die blonde staart dan misschien)maar ik fiets nu lekker onafhankelijk mijn Brabantse woonplaats door. (Af en toe een enthousiaste reactie ontvangend) Kinderen vriendinnetjes mee? Geen probleem. Er passen 4 kids in en ook nog wat boodschappen, dus het voelt bijna als mijn eigen autootje. Regen?? dan de regenkap er op! Voor mensen die nog twijfelen? Niet doen! Bakfietsmoeder zijn is fijn!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je