Snap
  • Kind
  • ADHD
  • terugnaarschool
  • coronamadness

Back2school vandaag

Met een zwaar moederhart

Met een zwaar hart liet ik vandaag de oudste naar school gaan. Voor mijn gevoel is het te vroeg. Ergens voelt het laf, en voel ik me schuldig dat ik hem maar gewoon laat gaan. De tijd zal het leren. Ik wil het hem ook niet ontnemen, maar ik ben er niet gerust op. 

Hebben jullie het volste vertrouwen in de beslissing om de kinderen weer naar school te laten gaan? Hoe heeft jouw kind/kids de eerste dag ervaren? Hoe zag hun dagindeling eruit? Of heb jij je kind(eren) wel thuis gehouden? 

Quinten gaat 3 dagen naar school van 8.30-14.00 uur , groep 5-6 die normaal in een lokaal zitten zijn opgedeeld. Quinten’s groep (6) zit nu in een ander lokaal en hebben in ieder geval voor de maandag ook een andere juf. Ik weet dat ze doen wat ze kunnen en het zo goed mogelijk proberen te regelen. Helaas zorgt iedere verandering bij hem voor extra onrust en spanningen en dat maakt het allemaal nog moeilijker. Ook voor mij als moeder. 

Gelukkig is het kuiken weer terug op het nest 🙈 Wel bij de eerste kriebel in z'n keel paniek. Hij was vast besmet. 🙄

Het kostte wat overtuigingskracht om te kalmeren. Het was toch allemaal wel erg spannend vandaag. Ik zie alweer op tegen morgen. Hopelijk wordt het gaandeweg makkelijker. 

Gelukkig heb ik thuis nog een klein kuiken die als haar broer weg is wel voor de nodige afleiding zorgt 👻

3 jaar geleden

Heel herkenbaar! Mijn dochter moest vreselijk huilen waardoor ik me nog schuldiger voelde. Ze gaat op maandag en woensdag naar school van 8.30uur tot 14.30uur. Morgen dus weer lekker thuis.Ik wil het in ieder geval geprobeerd hebben en kan haar altijd nog thuis houden ik bekijk het even per week wat me rust geeft.Sterkte! Liefs Joyce.

3 jaar geleden

Mijn zoontje vond het spannend maar was er wel echt weer aan toe. Hij zei thuis dat ik nu eindelijk weer gewoon mama ben. Hij vond het ook geweldig om aan de juf te laten zien hoe goed hij geleerd had en kon lezen.

3 jaar geleden

Hier starten ze morgen. Heb ze gezegd toch proberen een beetje afstand te houden. Gewoon voor de zekerheid. ( ze gaan wel gewoon naar de opa’s en oma) Dat ze weer naar school moeten vind de ene leuk en de andere vind het niet nodig. Ik vind het ook niet te vroeg aangezien ze niet zijn dichtgegaan doordat het volgens het rivm noodzaak was maar meer omdat er kinderen thuis werden gelaten en leraren thuis bleven. Maar na 7 weken medicatie loos ben ik wel benieuwd hoe het weer gaat met medicatie. Ach ja hebben wij een voorproefje op de zomervakantie. 😄 ADHD, en dyslectie, 11 en 9 jaar oud