Snap
  • Kind
  • post

Baby taal

Jimmy is 3 jaar en heeft nog steeds zijn eigen taaltje, met 4x in de week naar de speelzaal gaan en buisjes in zijn oren dachten wij nu zal hij wel een sprong gaan maken

Wij waren blij dat we in april eindelijk door werden gestuurd naar de kno arts, ipv gelijk naar de logopedie. Zijn oren zaten helemaal vol met troep hij was erg doof en moest buisjes hebben en ook zijn neusamandelen moesten eruit, de arts zei weet je wat we doen ook voor de zekerheid zijn keelamandelen gelijk. Ik wil hem binnen 3 weken geholpen hebben.

Helaas kreeg Inge 1 dag voor Jim werd geholpen waterpokken waardoor Jim niet mocht komen. Nadat hij waterpokken had gehad werd Jim op 10 juni geholpen. Ja daarna ging hij met sprongen vooruit.

Helaas stopte het ineens weer, hij kan wel wat zinnetjes zeggen, maar het is toch nog meer de babytaal die hij houdt. 30 oktober moeten we weer naar het cb want ook daar wordt het in de gaten gehouden, ik denk toch dat hij logopedie gaat krijgen want voor zijn 4e moet hij toch redelijk kunnen praten zeggen ze.

Op de peuterspeelzaal wordt hij ook elke keer getest en Jim kent wel steeds meer woorden maar het gaat toch te langzaam. En tot overmaat van ramp begon er 2 weken geleden uit zijn linker oor troep te lopen, na anderhalve week liep het er nog uit dus ben ik donderdag naar de huisarts geweest, zijn oor was gezwollen en ze kon geen buisje zien zitten, hoogstwaarschijnlijk is hij eruit. Jim heeft nu druppeltjes en het lekken is gestopt, nu moeten we afwachten wat er gaat gebeuren, zodra hij een oorontsteking krijgt moeten we komen en moet het buisje er toch weer in.

10 jaar geleden

Mijn zoon heeft al logopedie gehad voor zijn eerste verjaardag, ze kwamen bij ons zelfs gewoon aan huis. En het heeft hem goed geholpen en hij heeft er nooit iets van gemerkt. Hij kwijlde extreem veel en ze gaven ongemerkt tips en trucs en spelletjes om dit te verbeteren. Juist om spraak problemen te voorkomen. Ik zou zeggen gewoon eens gaan, wie weet. Mijn dochter van ruim twee praat nog maar heel weinig en de woorden die ze zegt zijn niet goed, ben benieuwd hoe dat zich gaat ontwikkelen.

10 jaar geleden

Mijn jongste zoon is ook een tijdje bijna doof geweest, door troep in zijn oor en veel vocht achter het trommelvlies. Hij heeft toen meerdere keren buisjes gehad en daarna, toen hij weer goed kon horen, heeft hij logopedie gehad. Hij was toen heel snel weer "up-to-date" met het praten. Misschien toch een idee om nog eens te laten kijken of hij misschien nieuwe buisjes moet en daarna naar de logopedie?

10 jaar geleden

Hopelijk gaat het snel weer beter met je mannetje. Je hoort vaker dat kinderen in grote stappen vooruit gaan. Maar wanneer ze weer "ziek" worden (en wij dat niet altijd kunnen zien) stoppen die stappen en gaat het in sommige gevallen zelfs achteruit. Je zou hier alsnog mee naar een logopediste kunnen gaan zoals de andere mama's ook al aangeven aan de andere kant zou je ook nog even kunnen wachten tot hij weer wat is opgeknapt. Misschien gaat hij dan alsnog vanzelf in stappen vooruit. Dat is wat wij zelf ook hebben ervaart bij Quin.

10 jaar geleden

Sterkte ermee hoor. Logopedie op die leeftijd wordt heel leuk gedaan (is onze ervaring), zou mooi zijn als hij nog even een extra (talig) steuntje in de rug krijgt voor hij 4 wordt, toch?