{{ message.message }}
{{ button.text }}

Baby corrigiëert Mama

Natuurlijk is consequent zijn überbelangrijk. Is het zó erg als.......

Afbeelding blog 'Baby corrigiëert Mama'

......je het één keertje overslaat? Dat merkt zo'm kleintje toch niet?

Normaal gesproken zorg ik ervoor dat Baby netjes gaan zitten wanneer hij zijn dozijn boterhamstukjes opknabbelt. Hup, bordje op de houten salontafel, gele brei-poef over het gele kleed geduwd, nog een beetje, nog een klein stukje... Ja! Klim erop en eten maar. Enkele keren zeggen dat ie toch echt moet blijven zitten totdat hij genoeg heeft gegeten en, klaar, hij mag van tafel.

En toen was het stralend weer. Ik loop de tuin in, babbel wat met steen-schuivende, zwetende buurmannen aan de andere kant van de klimop-haag, en bedenk dat Baby zijn ontbijtje wel zal willen.

Mamas behendige handen hakken een broodje kaas in partjes en, ach wat zou het, ik knal het bordje lieflijk op de tuinbank, zodat Baby rustig kan blijven ronddartelen tijdens zijn spel-en-tuin-verkenningsronde.

Enig ander kind zou hier gretig gebruik van maken.

Wat doen mijn kindje? Hij kijkt peinzend naar zijn ontbijt, schijnt uit te vogelen wat er mist van het scenario, holt naar binnen, zeult een blauwe baby-zonnenstoel mee de drempel over, plant het gevaarte naar zijn bordje, en kauwt vervolgens NETJES ZITTEND zijn broodje op.

Deze mama is zéér onder de indruk van haar slimme kindje. En reuze trots! Which means, for the record, that all my consistent hard work is paying off! Hurray!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je