{{ message.message }}
{{ button.text }}

Baaldag

Mijn minispruit wil een baaldag

Afbeelding blog 'Baaldag' Achtergrond blur afbeelding

Hij kent het woord nog niet, maar hij vraagt er wel om: mijn minispruitje wil een baaldag.

Afgelopen weekend hadden we feest, want mijn man werd 40. We hadden op zondag de hele dag door visite, reuze gezellig natuurlijk, dat vindt minispruit zelf ook. Maar ja, hij is nog maar 5 en kan niet zo goed tegen dingen die anders zijn, dus ondanks dat het leuk was, slaat de vermoeidheid nu wel enorm toe! Logisch!

Gistermiddag kwam meneertje wel erg witjes en starend uit de taxi van school, ik moest zelfs voor zijn ogen langs wapperen met mijn hand om überhaupt een reactie te krijgen. Vanochtend had hij behoorlijke moeite om uit bed te komen en bij het afscheid nemen van zijn broer, gaf hij zijn broer heel kalmpjes een handje. Dat had ik nog nooit meegemaakt! Meestal rent hij een rondje om zijn broer en roept dan heel hard "DAAG BROER!", of, als hij met het verkeerde been uit bed is gekomen, een soort van "humpf" terwijl hij naar de deur sjokt. Maar dit had ik nog niet eerder gezien.

Terwijl we naar school reden, vertelde ik hem dat het misschien beter was als hij morgen vanuit school niet naar de zorgboerderij zou gaan. Zijn reactie was: "En dan wil ik ook niet naar school, ik wil een dagje bij jou blijven, mama!"

En daar heb je het, het verzoek om de baaldag. Het is raar, misschien ben ik gewoon zo wets-/ regelgetrouw of zo, maar ik heb eigenlijk nooit aan baaldagen gedaan voor mijn kinderen. Niet uit een bepaald principe of iets dergelijks, maar gewoon nooit echt bij stilgestaan. Ook nu antwoordde ik met een nee (het is tenslotte ook cito-toets-week) en voor dit ventje is het beter als ik me daar dan ook aan houd, maar de volgende keer, moet ik er toch eerst maar eens over nadenken. Wat kan zo'n baaldagje nou eigenlijk voor kwaad?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je