Snap
  • Kind
  • post

Baaldag

Mijn minispruit wil een baaldag

Hij kent het woord nog niet, maar hij vraagt er wel om: mijn minispruitje wil een baaldag.

Afgelopen weekend hadden we feest, want mijn man werd 40. We hadden op zondag de hele dag door visite, reuze gezellig natuurlijk, dat vindt minispruit zelf ook. Maar ja, hij is nog maar 5 en kan niet zo goed tegen dingen die anders zijn, dus ondanks dat het leuk was, slaat de vermoeidheid nu wel enorm toe! Logisch!

Gistermiddag kwam meneertje wel erg witjes en starend uit de taxi van school, ik moest zelfs voor zijn ogen langs wapperen met mijn hand om überhaupt een reactie te krijgen. Vanochtend had hij behoorlijke moeite om uit bed te komen en bij het afscheid nemen van zijn broer, gaf hij zijn broer heel kalmpjes een handje. Dat had ik nog nooit meegemaakt! Meestal rent hij een rondje om zijn broer en roept dan heel hard "DAAG BROER!", of, als hij met het verkeerde been uit bed is gekomen, een soort van "humpf" terwijl hij naar de deur sjokt. Maar dit had ik nog niet eerder gezien.

Terwijl we naar school reden, vertelde ik hem dat het misschien beter was als hij morgen vanuit school niet naar de zorgboerderij zou gaan. Zijn reactie was: "En dan wil ik ook niet naar school, ik wil een dagje bij jou blijven, mama!"

En daar heb je het, het verzoek om de baaldag. Het is raar, misschien ben ik gewoon zo wets-/ regelgetrouw of zo, maar ik heb eigenlijk nooit aan baaldagen gedaan voor mijn kinderen. Niet uit een bepaald principe of iets dergelijks, maar gewoon nooit echt bij stilgestaan. Ook nu antwoordde ik met een nee (het is tenslotte ook cito-toets-week) en voor dit ventje is het beter als ik me daar dan ook aan houd, maar de volgende keer, moet ik er toch eerst maar eens over nadenken. Wat kan zo'n baaldagje nou eigenlijk voor kwaad?

10 jaar geleden

persoonlijk zou ik er ook niet voor kiezen om ja te zeggen als mijn dochter zou vragen om een dag vrij. Uit principe niet, omdat ik vind dat school belangrijk is, maar vooral omdat ze dan door krijgen dat de mogelijkheid bestaat! als je het hek van de dam laat..... Andersom kun je wel eens een dagje of middag een kleuter thuislaten om bij te tanken, maar dan op een moment van je eigen inschatting en met een goede reden(mijn dochter zou namelijk anders doodleuk op school zeggen, 'nee hoor ik was niet ziek, niets aan de hand, gewoon een dagje rustig aan gedaan';p)

10 jaar geleden

Meestal breng ik ze inderdaad gewoon naar school en probeer ik op andere momenten rust in te bouwen.

10 jaar geleden

Nog gefeliciteerd met je man. Ik merk het soms ook aan mijn oudste wat je omschrijft en ik heb hem toch steeds naar school gebracht. Ergens ook wel omdat ik weet dat als hij er eenmaal zit hij daar dan toch wel weer van geniet... tenzij hij ziekjes was ofzo. Mijn zoontje zegt op dergelijke dagen 'ik wil uitslapen mama' en dat is niets voor hem normaal gesproken.

10 jaar geleden

Hahaha, irritant he? Gelukkig herken ik het steeds meer bij mezelf en probeer ik het te ondervangen door van te voren al te bedenken dat sommige dingen best kunnen.