{{ message.message }}
{{ button.text }}

ASS en verbouwingen

Doorverwijzijg van de huisarts om een definitieve diagnose te laten stellen

Afbeelding blog 'ASS en verbouwingen'

In afwachting tot onze afspraak met de huisarts al eens een lijstje opgesteld met alle "tekenen" die ons laten vermoeden dat M. ASS heeft. Een heel blad vol!

Tijd voor de afspraak bij de dokter, en ons vermoeden wordt bevestigd. Een grote kans dat M. daadwerkelijk ASS heeft. We worden doorverwezen naar een multidisciplinair centrum, gespecialiseerd in onder andere autisme. Hoewel deze allemaal al volzet zitten, worden kinderen onder de 6 jaar er toch nog bij genomen. Al een geluk.

Nu moeten we wachten op onze eerste afspraak daar (pas binnen een maand). Het eerste gesprek is met de ouders, zonder M. erbij. Tijdens dit gesprek zullen ze beoordelen of we effectief terecht kunnen bij dit centrum, of niet.

Over de rest van het traject is er nog niet veel gezegd geweest, enkel dat de eerste stap de definitieve diagnose is. Zonder dit kan er niets worden opgestart van begeleiding (bv logopedie, psycholoog ....).

Ondertussen zijn we ook begonnen met onze verbouwingen. Dit valt niet zo goed mee voor M., ze heeft het lastig met alle veranderingen. Ze slaapt slecht (normaal is ze een heel goede slaper), ze eet slecht (normaal opnieuw een goede eter), begint te bijten op vanalles (kauwketring besteld), klaagt over buikpijn, enkele plasaccidentjes (normaal geen problemen mee), en ze luistert moeilijker...

Op een avond was het te gek voor woorden aan het worden, en heb ik haar stevig vastgenomen op mijn schoot. Ze begon te spartelen, te schreeuwen en te huilen. Na die huilbui kwam het er allemaal uit... Met haar beperkte woordenschat kon ze toch duidelijk maken dat alles anders was. Op zo'n momenten breekt je moederhart! Op een rustige manier alles proberen uitleggen en haar proberen geruststellen. Ze heeft die nacht toch iets beter geslapen dan de nachten ervoor :)

Het zullen pittige verbouwingen worden!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je