Snap
  • Kind
  • Voeding

AntiFruit vs. FruitMonster

Meneetje eet nooit vers fruit, tot mijn grote frustratie. Mevrouw eet bakken!! Waarom krijg ik meneer niet aan het fruit!!?

Meneertje, AntiFruit.

Voordat meneertje 1 jaar was at hij best wel oke. Hij at fruit, uit potjes, dat wel. Toen ik zwanger was van baby2, mevrouwtje, was ik appel verslaafd! Meneertje at dan af en toe een partje mee. Toch, eigenlijk direct na zijn 1e verjaardag was het uit met het fruit :( . Ik kon het in alle vormen en maten snijden, fruit mengen, verschillend fruit, nieuw fruit proberen maar hij wilde niks.. Zelf potjes fruit werd een drama. Hij hielt zijn mond stijf dicht en wiebelde heen en weer in zijn kinderstoel zodat ik niet met de lepel bij zijn mond kon komen. Als ik dan toch te dicht bij kwam, sloeg hij de lepel uit mij handen en zaten we allebei onder. Ik heb zelfs geprobeerd zijn speen onder te dompelen in fruit, zodat als hij het proefde mischien dacht: Ooh dat is best lekker! Geef mij nog maar een hapje!  Maar nee, meneer had het altijd door en pleurde de speen op de grond in plaats van in zijn mond. Ik werd boos op ons allebei en gefrustreerd. Je wil toch dat je kindje goed en gezond eet!

Bij de zoveelste poging en het zoveelste volle, dure potje wat ik weg kom flikkeren was ik het goed zat. Ik heb de lepel met het fruit zo naar binnen gepropt. Meneer moest in de houdgreep en ik heb alles zo naar binnen geschoven en de hap fruit op zijn gehemelten geplakt. Nou dat heb ik geweten!! Gillen! Schreeuwen! Huilen! Moord en Brand.. Een kwartier lang.. En kwijlen! Want meneer vertikte het op te proeven ook al zat er het in zijn mond!! Uiteindelijk heb ik toegegeven en de hap weer van zijn gehemelten geschept. Ik had geen ideeen meer en ik was super gefrustreerd..

Nu ander half jaar later eet meneer nog steeds geen fruit. Naja, de enige manier om iets van fruit in zijn buikje te krijgen is via die knijpzakjes. Want dan ziet hij niet dat het fruit is.. 

Mevrouwtje, FruitMonster

Mevrouwtje, mevrouwtje. Wat eet jij goed. Ik hoop dat als je volgende maand je eerste jaar passeerd dat nog steeds zo is. Dit fruit monster verslindt vanaf haar 4 maand op aarde zo'n 2 tot 4 stukken fruit per dag. Ik maak al haar fruit hapjes altijd zelf. Ik heb zo veel verschillende fruithap recepten, haha! Die zal ik bewaren voor andere blog :). 

Ik verwijd mezelf ervoor dat meneertje zo weinig fruit eet maar ik weet gewoon niet meer hoe ik het moet aanpakken. Elke dag als ik fruit sta te snijden voor mevrouw, vraag ik aan hem of hij stukje wil. Het antwoord is altijd nee. Als het dan lekker gepureerd is en mevrouw zit te eten, vraag ik altijd of hij een hapje wil. NEE! Ik wil het niet meer forseren want dat werkt ook niet.

Ik heb het idee dat ik echt alles al heb geprobeerd met meneetje maar als iemand een tipje heeft is die meer dan welkom!

Lief fruit monstertje, blijf alsjeblieft zo lekker eten als je al doet!!


8 jaar geleden

Probeer anders eens verse fruitsapjes (sapcentrifuge) te maken. Mijn oudste zoontje at eigenlijk alles tot een paar maand terug. Opeens wou hij geen fruit meer en geen yoghurt. Nu eet hij elke dag een volledige appel en ik pers een appelsien voor te drinken. Beetje eenzijdig, maar de variatie zal wel terugkomen. Forceren werkt bij sommige kinderen maar eerder als uitzondering dan regel.

8 jaar geleden

Oooh super goede tip!! Even online kijken dus! Hij eet wel krentjes, toen ik in de supermarkt keek voor meer opties in gedroogd fruit, zat er vaak rond de 50% aan suiker in, die hen ik dus laten staan..

8 jaar geleden

Ik snap de frustratie. Ik heb hier een fruitmonster van 17maand. Heerlijk. Alles wat ik haar voorzet wordt geproefd en tot op heden nog steeds met smaak verorberd. Ook hier 2a3stuks fruit per dag. Heerlijk als ze zo kunnen eten. De tweede is op komst. Ik hoop dat die straks ook zo kan eten. Succes met je zoektocht ik blijf het even volgen voor wat tips... Trouwens gedroogd fruit is ook verkrijgbaar in verschillende soorten en maten en kleuren... Waaronder ook onherkenbare vormen helaas wel meestal via webshops of reformhuis. Bv ananasslices met aardbeiensap maakt roze snoepjes, of met bosbessensap maakt van die zelfde ananas paars. Ook meloen kun je gedroogd krijgen. Is ook weer wat feller van kleur. Kan ook een idee zijn.

8 jaar geleden

Ik snap de frustratie. Ik heb hier een fruitmonster van 17maand. Heerlijk. Alles wat ik haar voorzet wordt geproefd en tot op heden nog steeds met smaak verorberd. Ook hier 2a3stuks fruit per dag. Heerlijk als ze zo kunnen eten. De tweede is op komst. Ik hoop dat die straks ook zo kan eten. Succes met je zoektocht ik blijf het even volgen voor wat tips...