{{ message.message }}
{{ button.text }}

AntiFruit vs. FruitMonster

Meneetje eet nooit vers fruit, tot mijn grote frustratie. Mevrouw eet bakken!! Waarom krijg ik meneer niet aan het fruit!!?

Afbeelding blog 'AntiFruit vs. FruitMonster'

Meneertje, AntiFruit.

Voordat meneertje 1 jaar was at hij best wel oke. Hij at fruit, uit potjes, dat wel. Toen ik zwanger was van baby2, mevrouwtje, was ik appel verslaafd! Meneertje at dan af en toe een partje mee. Toch, eigenlijk direct na zijn 1e verjaardag was het uit met het fruit :( . Ik kon het in alle vormen en maten snijden, fruit mengen, verschillend fruit, nieuw fruit proberen maar hij wilde niks.. Zelf potjes fruit werd een drama. Hij hielt zijn mond stijf dicht en wiebelde heen en weer in zijn kinderstoel zodat ik niet met de lepel bij zijn mond kon komen. Als ik dan toch te dicht bij kwam, sloeg hij de lepel uit mij handen en zaten we allebei onder. Ik heb zelfs geprobeerd zijn speen onder te dompelen in fruit, zodat als hij het proefde mischien dacht: Ooh dat is best lekker! Geef mij nog maar een hapje!  Maar nee, meneer had het altijd door en pleurde de speen op de grond in plaats van in zijn mond. Ik werd boos op ons allebei en gefrustreerd. Je wil toch dat je kindje goed en gezond eet!

Bij de zoveelste poging en het zoveelste volle, dure potje wat ik weg kom flikkeren was ik het goed zat. Ik heb de lepel met het fruit zo naar binnen gepropt. Meneer moest in de houdgreep en ik heb alles zo naar binnen geschoven en de hap fruit op zijn gehemelten geplakt. Nou dat heb ik geweten!! Gillen! Schreeuwen! Huilen! Moord en Brand.. Een kwartier lang.. En kwijlen! Want meneer vertikte het op te proeven ook al zat er het in zijn mond!! Uiteindelijk heb ik toegegeven en de hap weer van zijn gehemelten geschept. Ik had geen ideeen meer en ik was super gefrustreerd..

Nu ander half jaar later eet meneer nog steeds geen fruit. Naja, de enige manier om iets van fruit in zijn buikje te krijgen is via die knijpzakjes. Want dan ziet hij niet dat het fruit is.. 

Mevrouwtje, FruitMonster

Mevrouwtje, mevrouwtje. Wat eet jij goed. Ik hoop dat als je volgende maand je eerste jaar passeerd dat nog steeds zo is. Dit fruit monster verslindt vanaf haar 4 maand op aarde zo'n 2 tot 4 stukken fruit per dag. Ik maak al haar fruit hapjes altijd zelf. Ik heb zo veel verschillende fruithap recepten, haha! Die zal ik bewaren voor andere blog :). 

FB_IMG_1452248383698_1452253380.jpg

Ik verwijd mezelf ervoor dat meneertje zo weinig fruit eet maar ik weet gewoon niet meer hoe ik het moet aanpakken. Elke dag als ik fruit sta te snijden voor mevrouw, vraag ik aan hem of hij stukje wil. Het antwoord is altijd nee. Als het dan lekker gepureerd is en mevrouw zit te eten, vraag ik altijd of hij een hapje wil. NEE! Ik wil het niet meer forseren want dat werkt ook niet.

Ik heb het idee dat ik echt alles al heb geprobeerd met meneetje maar als iemand een tipje heeft is die meer dan welkom!

Lief fruit monstertje, blijf alsjeblieft zo lekker eten als je al doet!!

FB_IMG_1452248529039_1452253331.jpg


*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind, #Voeding

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je