Snap
  • Kind
  • Voeding

(anti)- lek bekers..

Mijn ervaring met (Anti) lek bekers is inmiddels helaas groter als dat ik had gehoopt.

mijn zoontje drink dagelijks uit en glas maar soms is een anti lek beker ideaal. Maar helaas zijn de anti en bekers verre van ideaal. 

Wij zijn inmiddels bezig met beker nummer 4.

De eerste die we hebben geprobeerd was de avent oefen beker. Hiermee moet de kleine met zijn lip een soort dekseltje in duwen en dan stroomt het drinken er uit. Een mooi idee maar als de kleine stopt met drinken blijf er drinken onder de rand liggen wat vervolgens op de vloer beland. Misschien voor over een paar jaar. 

Nr 2 was de prenatal anti lek beker met rietje. Deze is verre van anti lek. Bij een beetje schudden en op de kop houden had mijn kleine mannetje al een plas gecreëerd. Ik vind dit Een fijne beker zeker niet als ik de kleine drinken in de auto wil geven.

Nr 3 was de nuby drinkbeker met flip. Werkt al heel veel beter als de vorige beker. Maar ook nu is heeft mijn ondeugende ventje binnen no time uitgevonden Hoe hij hier drinken mee kan morsen. Hij duwt steeds het rietje op tafel en creëert hij weer plasjes op tafel. Gelukkig niet meer de plassen zo lang die van de prenatal maar toch. 

Nr 4 is de avent beker met tuit het anti lek ventiel zit aan de binnen kant hierdoor kan hij hier niet bij en gaat lekken een stuk minder makkelijk. Een bij komend voordeel is dat deze Veel makkelijker schoon te maken is als de nr 2 en 3. Deze hebben een rietje en daar kom ik niet  in met en borsteltje. Het uitje s ook smal maar is een minder ook oppervlak waar zich bacteriën kunnen vormen. 

Ik ben erg blij dat ik deze beker gevonden heb. Dus dacht deel ik mijn bevindingen.

Wat zijn jullie ervaringen met een (anti)lek beker

9 jaar geleden

Ok :-) dankjewel. Ik heb sinds kort een paarse beker vd Prenatal. Het lijkt op de pinguin beker. Super.

9 jaar geleden

Goedemorgen, Op de eerste beker na exact dezelfde bevindingen. ( De eerste beker hebben wij nooit gehad.) Ook wij zijn nu over op de avent met tuit en bevalt prima. Ze(onze tweeling) kunnen ze op de grond gooien zonder dat ze stuk gaan. Andere bekers hebben het soms maar twee week volgehouden. Gingen erg snel kapot of lekte al vanaf het begin. Ook is de avent erg makkelijk om schoon te maken. Wij zijn laaiend enthousiast :-). Ook toevoeging voor flessen.. Wij hebben ook nog een derde kindje (5 maand) En zij heeft vanaf het begin af aan ook alleen maar de avent flessen gehad. Ze zijn veel makkelijker schoon te houden en lekken niet zo als een difrax fles op een gegeven moment gaan doen. We hebben aardig wat difraxflessen gehad ivm de tweeling maar van alle flessen in die 18 maand tijd is er nu nog maar 1 die niet lekt. En ze zijn haast niet schoon te krijgen als er thee heeft in gezeten.

9 jaar geleden

Die laatste heb ik ook, maar dan de oudere versie. Leuk ding, lekt inderdaad niet. Alleen nadeel... mijn dochter snapt hem niet. Ze is nu 10 maanden en zou hem dus al mogen gebruiken (6+maanden drinktuit) alleen hoe leer ik haar dit aan? Ze kent veel verschillende gewone spenen maar die drinktuit, daar doet ze echt niks mee.. Toch maar even afwachten misschien komt het nog. Maar vind het op zich een ideaal ding. Zodra ze gaan drinken komt er vocht uit, maar als je er geen druk meer op zet komt er ook niks meer uit ook. (ik ben het type dat dat soort dingen gewoon zelf uitprobeert.. dus ja weet het zeker)

9 jaar geleden

Ik heb deze gekocht bij de albert-heijn volgens mij heet hij ook pinguïn. Ik heb hem nog niet heel lang maar werkt beter als alle andere. Ik heb voor de pakjes ook de een houder, in de auto vind ik dat alleen niet zo fijn. Daarom wilde ik zo'n beker.