{{ message.message }}
{{ button.text }}

andermans kind corrigeren, ja of nee?

Spreek jij andermans kind aan op zijn of haar gedrag als ouders dit noet doen of niet in de buurt zijn? is dit geoorloofd of niet?

Afbeelding blog 'andermans kind corrigeren, ja of nee?' Achtergrond blur afbeelding

Niet om te zeuren, maar een oprechte vraag, spreken jullie elkaars kinderen aan op zijn of haar gedrag als er grenzen overschreden worden?

Ik merk dat de meningen nog al verschillen.. Sommige ouders zijn heel relaxt en open minded, bedanken voor het opletten oid, anderen waarderen dit op zijn zachtst gezegd niet.

Recente voorbeelden; kind van 5 duwt kind van 2 (de mijne!) voorover van de glijbaan!! Hier reageer ik dus op! Ouders doen dit Nl niet.. 

Voorbeeld in de Bubbeljungle (poosje terug) kinderen van een jaar of 4 bestormen de babyhoek en gooien en springen wild in het rond, rond de kleine baby's.. Ik geef aan dat dit een plekje speciaal voor de allerkleinste is en geef aan dat ze verder overal kunnen spelen, behalve hier.. "Waar bemoei je je mee, je bent m'n moeder niet!"  parrrrdon!?

Kind van 3 ramt op het strand met een speelgoed gieter op t hoofd van zoonlief van 2, zoonlief roept, niette doen, au!! Kind gaat door, ik zoek de ogen van moeder op, ze ziet het en reageert niet... Ik dus wel... En er volgt totaaaaal geen reactie...

Bij mij in de straat spraken alle moeders alle kinderen aan "it takes a village to raise a child" toch? Er was een soort buurt-waak systeem, werkte prima en was reuzegezellig onderling...

Echter merk ik nu, dat dat ouders zich persoonlijk aangevallen voelen en zelfs boos worden als ik hun kind verzoek zich vriendelijk te gedragen... Terwijl ze zelf niet opletten, aan het fiedelen zijn op de telefoon of whatever... Van vrienden hoor ik zelf verhalen over andere ouders die agressief worden!!  

Hoe denken jullie hierover?!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je