Snap
  • Kind

Alweer 1,5 jaar oud. Nu al een heel dametje

Vandaag is elyze alweer 1,5 jaar oud. Inmiddels is t al een dametje. Eentje met een flinke eigen wil en nukken.

maar over t algemeen is t een hele vrolijke dame. Vlak na dr eerste verjaardag begon elyze met voorzichtige stapjes zetten. Nu rent ze de hele dag door t huis heen. Het liefst wil ze ook overal lopend heen. Als ik haar in de kinderwagen of autostoel wil zetten stribbelt ze flink tegen. Met dr luier verschonen wil ze ook niet meer stil liggen. Het is ook wel voorgekomen dat echt alles onder dr poeppies zat omdat ze zo wild deed????. Maar als ik zeg kom we gaan je luier doen dan gaat ze wel voorop om naar dr kamer te gaan. Praten doet ze nog niet echt. De enige woordjes die ze echt zegt is papa mama dank klaar ja en...... tv kijken. Oeps. Kennelijk toch iets teveel naar brandweerman sam en Thomas de trein gekeken. Ook woezel en pip en sesamstraat zijn hier al favoriet. Het verbaast me soms zo wat ze allemaal al doorheeft. Als ze een sleutel vind rent ze naar de deur om te kijken of ze de sleutel daarin kan doen. Als ze tv wil kijken pakt ze de afstandsbediening en zet ze de tv aan. Als de deur open moet schuift ze dr stoel naar de deur en probeert er dan op te klimmen in de hoop dat ze bij de deurklink kan. Als ik niet weet waar ze dr speen of knuffel gelaten heeft vraag ik t aan haar en gaat ze t meteen voor me pakken. Alleen als haar iets niet lukt wordt ze driftig en gaat ze op de grond liggen en huilen. Gelukkig houdt ze dat niet al te lang vol en is t daarna 9 van de 10 keer weer t vrolijke meisje. De afgelopen weken heeft ze heel veel last gehad van dr doorkomende kiesjes.. waarom moeten er ook 4 tegelijk doorkomen. Daarbij was ze ook nog heel erg verkouden en was mn meisje alleen maar verdrietig. Gelukkig is dat weer even voorbij tot de volgende door gaan komen ????. De tijd gaat veel te hard geniet van elke ontwikkeling die mn meisje maakt. Ben zo super trots op hoe ze t allemaal doet! Ben wel heel benieuwd wanneer ze echt gaat praten en wat er dan allemaal uit komt. Denk dat als ze eenmaal praat ze ook geen seconde meer stil is ????????????

8 jaar geleden

Het gaat zeker te snel! Soms wou ik dat de tijd even stil kon staan maar aan de andere kant geniet ik ook van alle nieuwe dingen die ze doet

8 jaar geleden

En dan te bedenken dat een jaar geleden zo'n hummeltje nog voornamlijk om zich heen lag te kijken :) Het gaat te snel, maar is wel heerlijk om te zien!