{{ message.message }}
{{ button.text }}

Als ze maar gezond zijn!

Maar wat als dit nu niet het geval is?

Afbeelding blog 'Als ze maar gezond zijn!' Achtergrond blur afbeelding

6///// Hoe vaak hoor je mensen het wel niet zeggen; "Als ze maar gezond zijn!" Ik hoor het altijd om me heen en al vanaf jonge leeftijd moest ik dan altijd denken maar wat nu als dit niet zo is? Al vanaf de basisschool wilde ik ooit kinderen krijgen mocht dit me gegund zijn en mijn wens was een groot gezin te mogen hebben later wanneer ik "groot" was. Als verpleegkundige leerde ik als jong meisje dat gezond zijn niet altijd een gegeven feit is voor iedereen. Je kunt zomaar wanneer dan ook ineens ziek/ongeneeslijk ziek worden. Gezond zijn is voor de bevoorrechte mensen!

In 2018 ben ik trotse (enigszins bezorgde) moeder geworden van mijn mooie dochter Floor en in mei van dit jaar mochten we onze dappere zoon Tijn welkom heette. Ik heb twee geweldige schatten van kinderen. Die lief en dapper zijn, en zoals het er nu uit ziet gelukkig zijn. Ik kan alleen niet zeggen dat mijn kinderen gezond zijn. Zowel mijn zoontje Tijn als mijn dochter Floor hebben al veel moeten mee maken in hun korte leventjes en dit doet mijn moederhart ontzettend veel pijn. Desondanks heb ik twee super mooie en vrolijke kindjes wat het allemaal wat dragelijker maakt. 

Ik wil jullie in mijn komende blogs meenemen naar het leven van een super trotse (wederom bezorgde mama) van twee geweldige kindjes die dus allebei niet gezond zijn. Dit wil ik doen omdat ik zelf ervaar dat als jonge moeder het heel overweldigend kan zijn om zieke kinderen te hebben en alle steun welkom is. Je ziet door de bomen het bos niet meer en steun van andere moeders kan dan enorm helpen. Daarnaast is het voor mij een manier om het allemaal enigszins te kunnen relativeren. 

In deze blog zal ik jullie uitleggen wat mijn kindjes hebben (zover als dit gaat) en laat jullie kennis maken met mijn twee schatten. 

Onze dochter Floor is geboren op 02-02-2018 een geweldig lieve mooie meid van bijna 1,5. Floor is een echte schat, altijd vrolijk en een super trotse grote zus van Tijn. Floor is geboren met precies 40 weken met een gewicht van 2600 gram, een klein en fijn meisje. Rond de 4 maanden is Floor voor het eerst echt ziek geworden. Ze is toen binnen een paar uur van een klein levendig meisje in een doodongelukkig ziek klein meisje veranderd. Ze was zo uitgedroogd en ziek dat ze enkel levenloos bij mama in de armen kon liggen. Dit was zo ongelofelijk eng en vervelend dat we hoopten dit nooit meer mee hoefden te maken. Echter deze hoop werd al snel omgezet naar de harde realiteit waarbij ons meisje iedere paar weken door een diep dal heen moet wat soms gepaard gaat met maanden aan koorts. Ja jullie lezen het goed, ons meisje heeft ooit maanden aan een stuk 40 graden koorts. Tot de dag van vandaag is het niet duidelijk waar deze koorts vandaan komt en zitten we regelmatig met ons meisje in het ziekenhuis. Bij Floor neem ik jullie graag mee met het verloop van haar ziek zijn, de ziekenhuis opnames en onderzoeken. De onzekerheid, de artsen de pijn van zowel Floor maar ook de pijn van ons als ouders zijnde, de onrust maar ook de leuke en lieve dingen van ons meisje. Want ze is en zal altijd blijven ons mooie bikkeltje die zich niet laat kennen.

Onze zoon Tijn is geboren op 03-05-2019 deze dappere kerel is met 36 weken geboren en woog toen een nette 3080. Een flinke vent die vanaf het begin van zijn leven (en al daarvoor) heeft moeten vechten voor zijn leven. Tijdens mijn zwangerschap heb ik namelijk antistoffen aangemaakt tegen Tijn waarbij resusfactor D antagonisme kreeg zoals ze dat noemen. Dit wil zeggen dat mijn bloed ervoor gezorgd heeft dat het bloed van Tijn werd/wordt afgebroken zowel in de buik als buiten de buik. Dit zorgde voor een zeer spannende 3e trimester van de zwangerschap waarbij ik zelf moest "voelen" of Tijn nog bewoog in de buik en dus nog leefde. Ook na de bevalling was het spannend waarbij Tijn de eerste weken van zijn leven op de NICU gelegen heeft en waarbij ik hem de eerste 8 dagen niet vast heb kunnen/mogen houden. Tijn is langzaam zijn weg naar een goede gezondheid aan het vinden. Het is een ongelooflijk sterke knul die zich al door heel wat heen heeft moeten vechten.


Ik ga proberen op enigszins chronologische wijze mijn blogs te schrijven en up te loaden zodat ik jullie mee kan nemen in het ziekte proces van Floor en Tijn. Maar ook mijn worstelingen met ziekenhuis, artsen, ziekte en hoe moeilijk sommige keuzes zijn wanneer je moet kiezen tussen wat goed is voor je kind of wat fijn is voor je kind. 


*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je