{{ message.message }}
{{ button.text }}

Als ze eenmaal beginnen met praten

Praten was iets wat meneer niet nodig vond. Met 'die' en 'daar' krijg je toch ook alles wat je wilt? Maar als dat praten eenmaal begint....

Afbeelding blog 'Als ze eenmaal beginnen met praten' Achtergrond blur afbeelding

Ons mannetje was vroeg met lopen. Met 7 maanden trok hij zich op aan tafel en liep rond de tafel. Met 13 maanden liep hij dan zijn eerste stapjes los. Met veel dingen was hij erg vroeg, maar praten vond meneer toch echt niet nodig. Met wijzen en met 'die' en 'daar' kreeg meneer toch wel alles wat hij wilde. Daarentegen begreep hij wel alles wat je zei en kon hij alles wat je vroeg feilloos aanwijzen.
We zeiden al als die straks eenmaal begint dan gaat het hard en denk je nog terug aan de momenten dat hij niks zei.
Met 18 maanden kwam daar dan de gerichte 'papa' en 'mama'. Wat heerlijk als jouw kleine mannetje zo gericht om je vraagt.
Nu wordt hij over 2 maanden 2 jaar. En het echte praten is begonnen. Waar hij een maand geleden zo'n 5 woorden kon zeggen is dat nu tegen de 50! Oké niet bij alle woorden is de uitspraak even goed, maar hé we begrijpen eindelijk wat hij bedoelt! 

Ik ben alle woordjes aan het bijhouden in een boekje die hij nu kan zeggen. 
Hieronder de eerste selectie van wat hij kan zeggen.

2016-11-24%2022.03.58_1480022379.jpg

Vol verbazing luisteren we elke dag weer naar dat kereltje. Elke dag horen we nieuwe woordjes. Hij begint zelfs wat woordjes te combineren. Als papa of mama bij hem moeten komen zitten is het 'papa ook' en 'mama ook'. Als oma hem vooruit moet rijden op zijn loopwagen is het 'oma rijden'. 

Op internet zie je geregeld berichten over ouders die zich zorgen maken dat hun kindje van bijna 2 nog bijna niets kan zeggen. Gelukkig heb ik me er bij ons zoontje nooit zo druk om gemaakt. Ik wist dat zijn woordenschat goed was ook al kon hij het niet zeggen. Elk kindje heeft zijn eigen tempo en sommige kindjes willen het eerst gewoon goed weten voor ze gaan praten.
En je ziet het bij ons nu meneer het wil is zijn vocabulaire in een maand tijd vertienvoudigd!  

Het is echt zo wat ze zeggen. Als ze eenmaal beginnen met praten houden ze niet meer op !

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je