{{ message.message }}
{{ button.text }}

Als jouw kind geen mak lammetje is die met de kudde meeloopt dan heb je een probleemkind?

Afbeelding blog 'Als jouw kind geen mak lammetje is die met de kudde meeloopt dan heb je een probleemkind?' Achtergrond blur afbeelding

Goedemorgen! Mijn dochter stapt zoals altijd vol enthousiasme de PSZ binnen. Haar leidster vraagt mij of ze haar mogen bespreken met het CB. Natuurlijk is mijn antwoord. Dit doen ze eens in de zoveel tijd, en tsjah, kan geen kwaad toch?....

Ze was nog geen drie weken geleden gestart in deze groep. Nieuwe kinderen, leidsters en een nieuwe locatie, dit omdat haar oude groep ging verhuizen naar een andere locatie. Gelukkig heb ik een dametje die alles en iedereen leuk vind en er dus geen moeite mee heeft.

Ik had aangegeven dat ze de laatste tijd wat lastiger was. Wat eerst lief spelen was, was nu vooral uitdagen en plagen. Ze was tegendraads, maar dit kan van alles zijn. Verveling ivm de zomervakantie, de warmte of gewoon een fase. Zo lang thuis zitten is ook geen pretje. Wij als ouders wilden ook dat er naar haar spraak gekeken zou worden door een professional. Als je onduidelijk bent of jezelf niet goed kan verwoorden kan dit natuurlijk ook enige frustraties geven. Ik was benieuwd wat hun bevindingen waren en of de intern begeleider eens zou kunnen kijken naar haar taalachterstand. Ik kreeg direct een formulier onder mijn neus geschoven want de IB-er hoeft dit niet te observeren, dit doen de logopedisten zelf.

Prima! Dat is helemaal mooi! En ze is inmiddels al onder behandeling.

Na de CB-bespreking hoorde ik niks. Ik als moeder ben natuurlijk super nieuwsgierig en wilde graag weten wat er besproken was. Ik stuurde een appje, en na schooltijd was ik welkom. Ze vroeg mij of de IB-er er bij moest zijn. Waarop ik antwoorden: "als jij mij kan vertellen wat er besproken is, hoeft het van mij niet".

Eenmaal daar ga ik zitten en ik kon mijn oren niet geloven...

"Wij adviseren dat uw dochter naar een medisch kinderdag verblijf gaat" .

Wat!!?? Ik kon me daar totaal niet in vinden! Ik vroeg waarop ze dat baseerden. Kortom spelverstorend gedrag, slechte concentratie en ze zou niet met de basisschool mee kunnen komen. Ik ging er natuurlijk dieper op in en en wilde al de ins en outs weten. Ze kon gelukkig de IB-er van de gang plukken want zelf kon ze niet overal antwoord op geven, maar ook de IB-er kon geen keiharde redenen geven.

Dus het komt erop neer als jouw kind geen mak lammetje is die met de kudde meeloopt dan heb je een probleemkind? Nee zo moest ik het niet zien. Een medisch kinderdag verblijf is gewoon voor kinderen die 1 op 1 meer aandacht nodig hebben en daardoor een sterkere start maken op het basisonderwijs. Zij wisten niet dat ik zelf de opleiding pedagogisch werker (jeugdzorg) had afgerond en ik weet wat voor kinderen er "ook" op het mkv zitten.

Kinderen leren van elkaar, het zijn gewoon kleine kopieermachines, zo dus ook het slechte gedrag. Nou je raadt het al, dat gaat dus echt niet gebeuren! En hoe kun je dat adviseren? Kind zit hier nog geen drie weken, net een zomervakantie achter de rug en er is nog niks anders geprobeerd!

Ik liep naar huis en ik was geshockeerd, dit had ik niet zien aankomen.

Ze kennen haar nog helemaal niet! Alles en iedereen is nieuw! En ja, ze is iets pittiger maar dit! Misschien kende de IB-er haar wel van haar vorige groep, maar waarom zei haar oude groep dan dat het goed ging en heeft nooit echt een "probleem" geconstateerd. Hoe meer ik begon na te denken, hoe pissiger ik werd!

Wat een onprofessionele bende! Als je dit toch adviseert, dan heb je dit weloverwogen. Dan heb je andere dingen uitgeprobeerd en dan heb je harde en goede redenen. Ja mijn kind is een drukke tante en staat graag in de spotlights. Guess what, dat ben ik ook. Ik heb zelf ADHD en autisme. Ze is een van de oudsten, kan slecht communiceren, is druk, heeft een slecht concentratievermogen en daarbij heeft ze een sterke eigen wil. Tsja, geen mak lammetje. Maar een probleemkind, nee!

Helaas was dit niet het enige. Mijn dochter heeft een indicatie gekregen voor mij (autisme en ADHD). Zodat ik meer tijd had voor haar broertje, en dit beter kan organiseren. CB moest natuurlijk een reden geven voor de indicatie i. v. m de gemeente en dit is in overleg gedaan met mij. Sociale - emotionele ontwikkeling. Dit zodat zij extra naar de PSZ kan gaan. De PSZ heeft zelf in het dossier geplaatst dat de indicatie eerst voor moeder was, maar nu is gegeven aan dochter zelf. Wij en het CB weten nergens van. Ik zo kan nog wel even door gaan.... 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind, #peuter, #mom, #psz

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je