{{ message.message }}
{{ button.text }}

Als je peuter niet wil eten

Eten kan een gevecht zijn met een peuter in huis. Hoe krijg jij je peuter aan het eten en hoeveel eet hij/zij?

Afbeelding blog 'Als je peuter niet wil eten'

Ik heb een dochter die al sinds de eerste keer aanbieden van de fles heel duidelijk was in wat ze wel en niet wilde -geen fles dus-. Ze hield het hele werkdagen, van 8 tot 17.30 uur, vol op maximaal 50 ml van de zorgvuldig gekolfde melk. Als mama dan thuiskwam, liet ze zich hongerig aan de borst hangen om de geleden schade in te halen. De volledig borstvoeding werd langzaam maar zeker met hapjes aangevuld, maar drinken uit flessen en bekers is tot de dag van vandaag geen hobby. Ik heb een kind dat weinig drinkt.

Inmiddels is deze dochter een peuter van ruim tweeëneenhalf. Energiek, blij en borderline te dun én te klein voor haar leeftijd. Waar ze haar leven begon ruim boven het gemiddelde, hangt ze nu net op het onderste lijntje van de befaamde curves die het consultatiebureau hanteert. De arts vond haar gewicht belangrijk genoeg om een extra afspraak in te lassen, maar niet belangrijk genoeg voor een verwijzing naar de kinderarts. Ze is een energiek en blij kind en dus is er geen reden tot zorg, ‘maar als ik het niet vertrouw moet ik zeker aan de bel trekken.’

Daar zit je dan, als moeder met je oudste kind. Geen idee hebbend wat normaal is als het gaat over de voedselinname van peuters van deze leeftijd. Dat peuters befaamde eetweigeraars en nee-verkopers zijn, dat weet ik, maar wat is dan eigenlijk normaal als het gaat om hoeveel er gegeten en gedronken wordt? Zijn er eigenlijk ook andere peuters die te klein en te dun zijn, en hoeveel eten zij?

Google is je beste vriend en inmiddels heb ik heus weleens wat opgezocht over wat normaal is, maar toch. Ik ben benieuwd naar wat en hoeveel jouw peuter eet? Deel je dat hieronder?

En voor de mama’s die ook mee willen praten over moeilijk etende peuters en elkaar hierover willen bevragen: Ik heb een forumtopic geopend zodat we van elkaar wat wijzer kunnen worden! 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind, #Voeding

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je