{{ message.message }}
{{ button.text }}

Als je kindje ziek is...

Als je kind pijn heeft wil je alles doen om die pijn weg te nemen, helaas kan dat niet altijd.

Afbeelding blog 'Als je kindje ziek is... '

Onze dochter begon na de herfstvakantie wat te kwakkelen. Ze is niet vaak ziek of is een verkoudheid snel te boven. Alleen dit bleef wat langer hangen. Het begon donderdags na de vakantie met overgeven, dat zette zich om in een keelontsteking, daarnaast was ze verkouden, had een huiduitslag en kreeg krentenbaard. Dit alles kreeg ze in 1 week tijd.

Vrijdag 6 november klaagde ze over een beetje oorpijn en s’ avonds werd het heftiger. De pijn onderdrukte we met paracetamol. Zondags was de pijn zo hevig dat we een bezoekje aan de huisarts hebben gebracht. Ze had een gescheurd trommelvlies, maar het was open dus de druk was eraf. Advies paracetamol en neusspray om de holtes open te houden.S’ avonds werd de pijn ondragelijk en mijn kleine meisje greep naar haar oren en schreeuwde “ik kan het niet meer” nou dan breek je. Wederom bezoekje huisarts, die verwees ons door omdat ze rode vlekjes had die niet weggedrukt konden worden. Dan zit je hart in je keel en gaan er allerlei scenario’s door je hoofd. Gelukkig viel dit mee en vertelde de arts dat dit bij het ziektebeeld op dit moment hoorde. Wel werd haar bloed voor de zekerheid onderzocht.

Woensdag 11 november wilde ze graag weer naar school om sint maarten te lopen. Ze kreeg een watje mee om tegen de wind buiten te beschermen en ze heeft genoten. S’ middags begon ze een beetje te klagen over pijn in haar benen en vroeg of ik haar wilde tillen. Ik dacht dat ze waarschijnlijk wat moe was en nog niet helemaal fit was. S’ avonds zijn we ivm Sint maarten met de auto bij de opa en oma’s langs geweest en merkte we dat ze steeds meer pijn kreeg met in en uit de auto stappen. Bij thuiskomst snel even in bad en met uit bad gaan kon ze niet meer lopen en gilde van de pijn. Huisarts gebeld en we mochten gelijk komen. Daar zat onze meid met pijn in haar benen en armen, wilde niet aangeraakt worden, want dat deed pijn. De huisarts stuurde ons gelijk door naar de kinderafdeling in het ziekenhuis om onderzocht te worden.

Het vermoeden was dat ze een ontsteking in de bloedvaten had, wat ze verder vertelden heb ik geen idee eigenlijk ging van alles langs me.Ze moest een nachtje ter observatie blijven en kreeg pijnstillers, urine moest onderzocht worden en bloedonderzoek. De volgende ochtend vertelde de arts dat hij Henoch Schönlein vermoedde, maar dan moesten er wel meer vlekjes op haar benen bijkomen, want het waren er maar een stuk of 10 en leken net muggenbultjes. Ze mocht s’ middags naar huis met Diclofenac en mocht het beeld verslechten kon ik gelijk contact met de afdeling opnemen dus niet via de huisarts. S’ avonds had ze haar hele bil al onder de rode vlekjes en de pijn in armen en benen werd ook erger. Vrijdag s’ morgens konden we terecht en kreeg ze echt de diagnose Henoch Schönlein Vasculitus. Het gaat over maar duurt eventjes, ze word goed in de gaten gehouden en staat onder goede controle.

(p.s. volgende blog ga ik verder over henoch schönlein en het verloop hiervan bij onze dochter)

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind, #Gezond

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je