{{ message.message }}
{{ button.text }}

Als je kind dyslectisch is!

Mijn dochter is (net als ikzelf) dyslectisch. Dit levert soms meer problemen dan enkel bij taal en lezen.

Afbeelding blog 'Als je kind dyslectisch is!' Achtergrond blur afbeelding

Dyslexie is behoorlijk lastig als je op school zit. Ook op latere leeftijd is het nog steeds lastig, weet ik uit ervaring, maar dan zie je ook de positieve kanten ervan. Maar als je op school zit niet! Als je net iets anders bent dan andere kinderen. Het is echt heel vervellend om te zien dat mijn dochter in vergelijking met klasgenoten, met eenzelfde intelligentie, onevenredig veel energie in haar school vakken moet stoppen, zeker waar lezen een belangrijk onderdeel van uitmaakt.

Dyslexie kan een grote invloed hebben op een kind en zijn omgeving. Naast leesproblemen komen vaak sociaal-emotionele problemen voor. Hierover verzamel ik veel informatie die ik deel op mijn blog.
Leren lezen en schrijven is voor kinderen vaak belangrijk. Als dit niet goed gaat, schaadt dit het zelfvertrouwen van een kind.
Dyslexie kan het gevoel van eigenwaarde zwaar ondermijnen. Het kan tot frustraties leiden als een kind voldoende intelligent is maar het technisch lezen niet onder de knie krijgt, terwijl het bij klasgenootjes probleemloos lijkt te verlopen. Ook kunnen motivatieproblemen ontstaan waardoor kinderen geen zin meer hebben om het lezen te blijven oefenen, terwijl zij juist extra oefening nodig hebben om een minimaal leesniveau te halen.

Ik ben benieuwd of er meer moeders zijn met een kind met dyslexie en hoe zij hier mee omgaan?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je