{{ message.message }}
{{ button.text }}

Als ik groot ben...

In de auto beluisteren we vaak de cd 'Dikke, dikke olifant', waar ook het liedje 'Wat zal ik later worden' op staat. Superleuke cd trouwens. De kinderen en ik kunnen de liedjes wel dromen.

Afbeelding blog 'Als ik groot ben... ' Achtergrond blur afbeelding

'Wat zal ik later worden als ik groot ben... word ik een groenteman, een bakker of een held'. Nou is die laatste wel erg bijzonder te noemen, maar het bedenken wat je later wil worden is momenteel weer erg in trek bij ons tweetal. Mijn dochter is soms een echt meisje-meisje, maar als het op dit onderwerp aankomt wil ze qua stoer zijn niet onder doen voor haar broer, dus roept ze steevast: 'ik word brandweervrouw!' Zoonlief is iets wispelturiger, maar heeft toch ook brandweer-neigingen, naast politietrekjes en zelfs een badmeestertendens. Hoe hij bij die laatste komt is me een raadsel, want zwemles is nog niet aan de orde. Misschien daarom juist. Hoe dan ook, de mogelijke beroepen worden regelmatig uitgespeeld in rollenspel. 's Ochtends begint het al bij mijn dochter als ik haar haren zit te doen: 'mama, jij benttu kappè, ik bennu mefouw' en ik moet vooral tussendoor haar niet gewoon bij haar naam noemen, want dan corrigeert ze me 'nee, ik bennu mefouhouw!' Het is net als in dat boekje van Django, misschien bekend? (Django heet Django, van Edward vd Vendel; de hoofdpersoon Django heeft ook ineens zin om 'meneer' genoemd te worden)

De rollenspelen vervolgen zich wanneer de lego voor de dag komt. Een piepklein vlammetje wordt door m'n zoon op het dak van (notabene) de brandweerwagen zelf gezet, waarna mijn dochter met beide kinderbrandweerhelmen aan komt redden, 'braaaaaand!' schreeuwend. Samen storten ze zich dan op de brandweerauto met de 'blusapparatuur'. 'Brand juf', grapt mijn zoon. Sinds ik eens zei wat 'brand meester' is, hoort dat erbij. Met Oud en Nieuw waren de kinderen ook al zo druk aan het blussen vanachter ons raam, omdat de buren een enorme vuurton voor het huis hadden gezet en dat was overduidelijk niet verantwoord, gezien de reacties van ons tweetal ;-) Hebben de auto's van m'n zoon weer eens een kettingbotsing veroorzaakt op het speelkleed, dan staat 'monteur-Zusje' al klaar met gereedschap. Laat ze even later een plastic hamer op haar teen vallen, doet ze quasi-zielig, gaat gestrekt op de bank en roept om de 'dok-tu-hur', die er direct op af komt met de dokterstas en merkwaardig genoeg constateert dat de patiënt koorts heeft.

Roodkapje spelen is alweer een beetje uit, maar komt vast weer 'in' wanneer de verkleedkleren van de Efteling van de zolder worden gehaald door mama. Nu is hier Pluk van de Petteflet naspelen 'hot'. Sinds ze de film hebben gezien en ik wederom het boek heb voorgelezen, zijn de kinderen ermee bezig. Als ik begin te zingen 'o hasselbraam....' dan roepen ze al 'dat is de kluizelaar!' en het ge'prrr-talieloe' is dan niet van de lucht. Nu is 'Aagje' worden geen optie, maar bij 'in een kraanwagentje rijden zoals Pluk' kunnen ze zich al iets meer voorstellen. Op een bouwterrein ofzo. Al zei mijn dochter tussen de beroepssuggesties door, ook pas eens 'as ik water goot ben dan... ga ik mettu wego spewe' (de letter l is nog een probleempje ;-) ) Tuurlijk schat, ga jij als je 20, 30, 40 wordt toch lekker met de lego spelen. Is voor alle leeftijden hoor.

Heerlijk, dat spel van de kinderen. Het zal mij benieuwen wat ze ECHT later gaan worden. Hebben jullie kinderen daar al ideetjes over?

Tags: #Kind, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je