{{ message.message }}
{{ button.text }}

Als eten een probleem is voor je kind...

Al vanaf de geboorte is het eten een probleem voor Megan....en dit is niet overdreven. Ik zal bij het begin beginnen.

Afbeelding blog 'Als eten een probleem is voor je kind...'
Al vanaf de geboorte is het eten een probleem voor Megan en dit is niet overdreven.
Ik zal bij het begin beginnen: Na een hele zware bevalling word Megan geboren. Ze doet het gelukkig heel goed en ik start vol goede moed met borstvoeding. Helaas krijg ik borstkloven tot bloedens toe en ik moet gaan kolven. Met een huilende baby op de achtergrond moet dit gebeuren en het verloopt allemaal niet goed. We besluiten haar kunstvoeding te gaan geven en dat is achteraf een hele verstandige keuze geweest. Megan krijgt pylorushypertrofie en moet met 4,5 week geopereerd worden. Ze was ernstig uitgedroogt en had het bijna niet overleeft, dit doordat de artsen het niet serieus genoeg namen. Daarna begonnen de problemen. Megan wilde alleen maar eten eten en nog eens eten en zat wel op 10 flessen op een dag. Na 4mnd kwamen ze er achter dat ze een hele ernstige vorm van reflux had! Ja dat heeft werkelijk 4 maanden geduurd omdat geen arts iets wilde doen. Ze was immers aan haar maag geopereerd en tja daar kon het ook wel eens door komen. Inmiddels werd ik gek van een gillend kind wat alleen maar wilde eten. We gingen toen bijvoeden en Megan wilde niks eten meer. Dus toch maar op melk gebleven tot ongeveer 1,5 jaar. Veel at ze nooit en haar groei bleef achter, en haar gewicht nog meer. Ik blijf naar de huisarts gaan en aangeven bij het consultatie bureau dat ik me zorgen om haar maak. Megan zegt namelijk niet dat ze niet wil eten maar ze zegt: "ik kan niet eten". Ze heeft buikpijn, ze heeft tanden pijn. Als ze honger heeft heeft ze dus buikpijn, maar als ze gegeten heeft heeft ze ook buikpijn. Haar ontlasting gaat niet goed. Dan diaree en dan obstipatie. Ze heeft af en aan verhoging of koort, en dan is haar temperatuur in ene weer een paar dagen normaal. Nu is de laatste keer huisarts afgelopen donderdag geweest en ik ben door de huisarts doorverwezen naar het consultatie bureau en dit vond ik omgekeerde wereld. De laatste keer Consultatie bureau was toen ze 2 jaar was en ze zat toen met haar gewicht op -2 en sindsdien is ze niks meer aangekomen maar wel 6cm gegroeid. Toen vertelde ze me dat haar gewicht niet goed was en ze echt moest gaan aankomen. Dit laatste gebeurt dus niet en ik maar me zorgen. De huisarts zegt gewoon: "we maken ons eerder zorgen om de kinderen die te dik zijn als die te dun zijn!" Mijn kind geeft gewoon aan dat ze pijn heeft, dat ze zich niet lekker voel en ze is echt zichzelf niet en ze laten me, met al mijn ongerustheid, heen en weer lopen van het kastje naar de muur en ik word er moedeloos van! Ik heb dit nu ook doorgegeven aan het Consultatie bureau. Wat ik denk is dat ze, door alles wat ze heeft meegemaakt met eten, een afkeer heeft ontwikkeld tegen eten en wij als ouders weten gewoon niet meer wat we hier mee moeten. Of ze is echt ziek en de artsen vinden ons weer de overbezorgde ouders. Een van die twee is het. De vorige keer toen ze ons overbezorgde ouders noemde is ze er bijna aan overleden. Dat maakt ons misschien wat te snel ongerust, maar het is mijn kind en ik zeg: mijn kind is zichzelf niet! Ik moest het even van me afschrijven en ik hoop dat we deze week op het juiste pad geholpen worden zodat we Megan kunnen gaan helpen.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je