{{ message.message }}
{{ button.text }}

Als de uitslag van de hielprik niet goed is. . (deel 6)

Ik ga iets delen hier wat bijna niemand weet. .mijn post traumatische stress stoornis komt keihard terug nadat bekend word dat Dani ziek is

Afbeelding blog 'Als de uitslag van de hielprik niet goed is. . (deel 6)'

Weinig mensen in mijn omgeving weten dit. .maar ik heb in 2000 een post traumatisch stress syndroom opgelopen door mijn werk.  Ik heb in die tijd echt diep in de put gezeten..was er niet best aan toe.  De spreekwoordelijk nul lijn heb ik geraakt. .na de diagnose en een lange tijd therapie heb ik mijn leven weer opgepakt en is in 2002 mijn oudste geboren.  

Ik heb altijd wel wat klachten gehouden. .maar kon redelijk normaal functioneren...

Tot 2013..als Dani word geboren en we het slechte nieuws krijgen over zijn ziekte.  Nadat het allemaal wat rustiger word. .merk ik dat ik klachten krijg.  Slecht slapen. .over geprikkeld en vooral over alert. .alarmfase 1 noem ik het altijd.  Als mijn verlof afloopt en ik weer aan het werk moet slaat de paniek toe.  Ik bezoek de huisarts die me door verwijst naar een psycholoog. .en daar komt wederom de diagnose ptss. 

Dan vallen alle kwartjes..

Nu heb ik minder behandeling nodig mede omdat er nu zoiets als emdr therapie bestaat. Na 4 sessies zit het erop.  Het blijkt dat er in 2000 een chronische ptss is vast gesteld. .

Dat betekend dat bij mij bepaalde klachten nooit meer weg zullen gaan.  Ik moet hiermee leren leven. .en dat gaat momenteel heel erg goed.  

Ik heb dit nooit breed gedeeld in mijn directe omgeving.  Een paar mensen weten het. .maar begrijpen het ook niet goed.  Dat is prima. .luisteren is soms ook voldoende

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind, #Gezond

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je