{{ message.message }}
{{ button.text }}

Als de uitslag van de hielprik niet goed is. . (deel 2)

Die dag in het ziekenhuis in Groningen..gaat als een waas aan mij voorbij. .dit kan niet goed zijn. .ze hebben een vergissing gemaakt

Afbeelding blog 'Als de uitslag van de hielprik niet goed is. . (deel 2)'

Eerst worden we opgevangen. .koffie. .thee.wat eten? ? Ik wil niks. .kan alleen maar huilen en kijken naar Dani..mijn perfecte mannetje. .dit moet een boze droom zijn.  Dani huilt. .krijst de hele tijd. .wil geen borstvoeding..achteraf denk ik dat het door mijn spanning komt. .

Net bevallen. .volop hormonen. .ik ben enorm onstabiel. .mijn man helemaal verslagen naast me. .ze hebben onze letterlijk van onze roze wolk getrapt

De arts legt ons uit wat er aan de hand is. Dani heeft mogelijk PKU..we krijgen wat info op papier. .maar goed ook achteraf..  Want ik geloof niet dat ik veel gehoord heb die dag. .

PKU is een stofwisselingsziekte waarbij bepaalde stoffen die onder andere in eiwitten voorkomen..niet goed worden afgebroken door de lever. Deze stoffen hopen zich. .indien onbehandeld..op in zijn hersenen..dit kan leiden tot een hersenbeschadiging. .gedragsproblematiek.leerachterstanden..

Aspartaam..een grote boosdoener..die moeten we zeker vermijden..

Ik heb zoveel vragen. .Maar stel er maar twee. .hoe oud word hij?  En hoe kan dit? 

De arts verteld ons dat met een juist dieet..en eventueel medicatie. .het goed te behandelen is. .hij kan er 100 mee worden..maar wel met beperkingen.  Ik zucht van opluchting..ik was zo bang dat ik hem ging verliezen. .

De tweede vraag is ook simpel beantwoord. .hij heeft het van jullie...slik

Van ons? ? Het is een genetisch erfelijke ziekte..jullie zijn allebei drager van deze ziekte. .dus is Dani ziek..

Dit heeft me nog lang bezig gehouden. .ik heb me hier enorm schuldig over gevoeld. .het is mijn schuld. .waarom ben ik niet ziek.waarom mijn kleine mannetje..maar we wisten het niet

De kans is 1 op 4 bij een eerste kindje..daarna word de kans elke keer groter..bij ons dus het eerste kindje. .

Die dag allerlei onderzoeken. .bloed prikken. .wat een ellende bij zo'n baby van 9 dagen oud. .ik heb geloof ik overal gehuild..bij elk onderzoek.  En dan naar huis. .met speciale voeding indien nodig. .maar we moeten eerst de uitslagen afwachten. .heeft hij het. .en hoe ernstig

De dagen erna willen we niemand zien..geen bezoek. .geen kraamvisite. .de belangrijkste mensen om ons heen houden we op de hoogte

De dag na Groningen gaat mijn oudste beschuit met muisjes trakteren op school. .ik ben ook uitgenodigd samen met Dani. .even als trotse moeder haar broertje showen. .

Mijn dochter weet nog van niks. .de juf ook niet. .ik sta daar te wankelen op mijn benen. .wat een mooi jongetje en wat fijn dat alles goed is. .ik knik en tover dapper een glimlach op mijn gezicht. .terwijl ik alleen maar wil schreeuwen dat het niet goed is

Dan komt de uitslag..2 dagen later. .hij heeft pku..maar de vorm is nog niet in te schatten. .elke week bloed laten prikken voorlopig en hem in de gaten houden..daar gaan we. .de achtbaan. .waar we tot op heden in zitten...

Ik denk hoe vertel ik het onze kinderen.hoe leg ik dit uit. .zonder ze trauma's te bezorgen. .ze ongerust te maken. .maar ze moeten wel iets weten...

Hun broertje is ziek. .

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind, #Gezond

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je