Snap
  • Kind

Als de liefde maar van één kant komt

Ze vind hem zo lief, zo mooi, zo grappig, ze vind hem het einde. Hij vind haar druk, irritant en luidruchtig. Duidelijk eenrichtingsverkeer

Ze houdt van hem, met heel haar hart. Als hij haar pijn doet vergeeft ze hem keer op keer. 

Tja, een lastige situatie. Zeker als je samen in één huis woont. Hij tolereert haar aanwezigheid, haar vluchtige knuffels en als ze voor hem de deur open doet maakt hij daar dankbaar gebruik van. 

Toen Elfa nog veilig in mijn buik zat vond hij dat heerlijk. Hij kon avonden aaneen op mijn buik liggen met zijn pootje op haar kloppende hartje. Tijdens de bevalling hield hij alles vanuit de hal nauwlettend in de gaten. Toen ze eenmaal in een bedje lag of in onze armen was de nieuwsgierigheid volledig verdwenen. Ze huilde, eiste aandacht op die hij normaal kreeg en ze was ook een beetje eng met haar onverwachte bewegingen. 

Toen ze wat groter werd wilde ze hem altijd aaien en gaf hem kopjes. Naruto (want zo heet hij) vond het maar niks en beet soms van zich af. Gelukkig waren het maar waarschuwingsbeetjes, maar leuk was het niet. Elfa liet zich daardoor niet uit het veld slaan. Ze zocht keer op keer toenadering. Na heel wat keren uitleggen hoe ze hem moest benaderen leefde ze gelukkig naast elkaar en nog steeds trouwens. 

Maar onze knuffelkoningin wil gewoon af en toe even lekker kroelen met die haarbal op pootjes. En zijn staart kriebelt zo lekker als hij voorbij loopt. Sinds ik Elfa ook eten laat geven aan Naruto ziet hij haar niet meer perse als een rivaal die twee keer zo groot is. 

Hij pikt af en toe haar stoeltje in ze kijkt hem aan met argusogen maar laat hem zitten. Als hij voor de deur staat doet ze de deur open. Als hij naar binnen wil komt ze ons roepen om hem naar binnen te laten. Toen hij naar de slaapkamer vluchte voor de stofzuiger ging ze naast hem liggen op bed. Ze fluisterde naar hem. Ik kon het niet verstaan, dat was hun geheimpje. Ik heb het idee dat, na twee jaar geduld Naruto wat aan het ontdooien is. De knuffels laat hij wat meer toe en ze krijgt af en toe een kopje. Als ze hem in haar enthousiasme af en toe met haar voet raakt springt hij niet meteen op. 

Liefde komt met de jaren zeggen ze weleens, ook al moet je heel, héél erg veel geduld hebben. 

 

8 jaar geleden

Zelf ben ik zwanger van onze eerste, en de trotse kattenmoeder van 3. Ik ben erg benieuwd hoe het hier zal gaan.

8 jaar geleden

Heel grappig he?! Die Elf is echt een lieverdje.

8 jaar geleden

Ja vooral dat lompe, haha. Maar merk dat Elfa inderdaad wel leert dat ze ook bij andere dieren nu eerst afwacht of ze naar haar toe komen. Ze vind dieren geweldig en vooral lekker zast (zacht) dus aaien is wel het summum hihi.

8 jaar geleden

Ja Elfa begrijpt inmiddels wanneer ze hem met rust moet laten en als hij schichtig doet dat ze dan niet in zijn buurt moet komen. En Elfa wordt steeds gecontroleerder waardoor Naruto niet zo schrikt. Eerder kon ze ineens bovenop hem duiken. Snap dat je daar niet vrolijk van wordt haha.