{{ message.message }}
{{ button.text }}

Als Bjarne zijn zin niet krijgt...

Wat moet je doen wanneer je je zin niet krijgt? Ik vertel hier hoe Bjarne daarmee om gaat en hoe dit voor mij is.

Afbeelding blog 'Als Bjarne zijn zin niet krijgt...'

Bjarne

Mama zijn is heerlijk. Echt, ik geniet er dagelijks van. Maar soms is het ook wel eens lastig. Bjarne kan natuurlijk nog niet echt zeggen wat hij wil of wat hij bedoelt... Hij heeft echter wel een manier gevonden om duidelijk te maken dat hij zijn zin niet krijgt.

"Is se mij"

"Is se mij" oftewel: is van mij. Een trio woorden die Bjarne heel goed kan uitspreken. Alleen... Alles "is se mij" nu volgens Bjarne. Zo zag hij op de vakantie een kameel waar kinderen rondjes op konden rijden. Toen Bjarne de kameel zag wees hij ernaar en zei "is se mij". Maar helaas voor Bjarne is onze tuin toch echt niet groot genoeg. Bovendien ziet mama het toch niet echt zitten om een kameel in de tuin te hebben staan. Dus bleef het bij het maken van een foto op de kameel.

Bjarne

Tegen de zin van Bjarne

Vaak gebeurt het natuurlijk ook dat we weer weg moeten als het leuk is. Of dat je niet eeuwig op een kameel kunt blijven zitten. Dat Bjarne het daar dan niet mee eens is, kan iedereen dan merken. Er volgt dan namelijk eerst een hele hoop gegil, gevolgd door nog meer en harder gegil, tegenwerken bij het in de wagen gaan zitten en uiteindelijk gehuil. Met een beetje afleiden is Bjarne daarna al snel weer aan het lachen en lijkt hij alles te zijn vergeten.


Hoe is dat voor mama?

Tja, heel eerlijk? Ik ben het inmiddels gewend. Natuurlijk is het heel vervelend en irritant en krijg je veel blikken van mensen om je heen. Maar als ik eerlijk ben heb ik tien keer liever dat Bjarne gilt en huilt als ik hem ergens wegpak dan dat hij zijn zin altijd maar krijgt om te voorkomen dat hij gaat gillen. Bjarne heeft gewoon te leren dat gillen geen zin heeft, dan zal hij hopelijk vanzelf eens stoppen met dit gedrag.

Herken jij dit gedrag? Hoe ga of ging jij met dit gedrag om? Wat zou jij doen met dergelijk gedrag? Laat het me weten in een reactie. 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je