{{ message.message }}
{{ button.text }}

Alle brandweermannen verzamelen!

Onlangs was Kleuter jarig. Tijd voor zijn allereerste kinderfeestje...

Afbeelding blog 'Alle brandweermannen verzamelen!' Achtergrond blur afbeelding
Al weken vroeg Kleuter wanneer hij jarig was. Hij wilde niet meer vier zijn. Hij wilde net als alle kindjes uit zijn klas vijf zijn. Want in zijn belevenis waren alle kindjes vijf en was hij de enige die nog maar vier was. Voor het gemak vergat hij dat hij het afgelopen jaar zo'n tien nieuwe kindjes in de klas had gekregen die allemaal net vier waren geworden. Kleuter wilde gewoon heel graag bij de grote kindjes horen.

Woensdag voor de meivakantie was het eindelijk zover. Het aller puntigste puntje van zijn neus was jarig. Daar Kleuter in de meivakantie voor het echie jarig is, mocht hij het deze dag alvast op school vieren. En gaf hij zijn kinderfeestje. Vol spanning en trots stapte Kleuter de klas in. Er hing in een opblaas 5 aan de deur en zijn naam stond in grote letters op het digibord. Kleuter straalde. Dit was zijn moment. Er werd voor hem gezongen, gedanst en muziek gemaakt. Hij mocht kaarsjes uitblazen en uitdelen. Zijn snoetje straalde. Zijn ogen glunderen. Nu hoorde hij bij de-club-van-grote-kinderen.

Die middag was het tijd voor zijn kinderfeestje. Kleuter had zelf het thema bedacht. Hij wilde een heus brandweerfeest geven. Deze mama vond het een leuk idee en speurde meteen het wereld wijde web af naar leuke ideetjes. Vol enthousiasme was ik aan de bak gegaan. Ik zat boordevol inspiratie. En toen... toen overleed mijn lieve broer. Het kinderfeestje schoof naar de achtergrond. Gelukkig ben ik altijd van het op tijd beginnen met voorbereiden. De ideeën stonden al op papier, de uitwerking zou later wel komen.

Ondanks al het verdriet van het overlijden, hebben we het verjaardagsfeestje van Kleuter gewoon gevierd. Want als je jarig bent, is er feest. Zo redeneert een Kleuter. En hij verdiende het om zijn verjaardag te vieren. In de door hem gekozen brandweerstijl. Vol goede moed ben ik aan de slag gegaan. En ik moet zeggen: ik ben trots op mezelf. Want wat was het een geslaagd feest. Een huis vol met zes enthousiaste en stuiterende kleuters is gezellig en vermoeiend. Maar ook onwijs leuk.

Van het lopen van een speurtocht waarbij ze (papieren) vlammetjes moesten blussen met een brandweerspuit tot het redden van een poes uit de boom. En van het omver spuiten van conservenblikken tot een heuse brandweerauto(stoelen)dans. Oh ja, en frietjes eten met heul veul frikadellen en klodders saus. De brandweermannen én brandweervrouw hebben zich uitstekend vermaakt. Kleuter was enorm verwend met cadeautjes en aandacht.

Aan het einde van de middag waren alle kleuters doodop. Met een echt brandweerdiploma op zak gingen ze naar huis. Onze eigen Kleuter viel met zijn brandweerhelm op in slaap. Op weg naar dromenland. En wij? Wijde ruimden de rommel op. En daarna ploften we op de bank met de voetjes omhoog. Zo'n kinderfeestje is niet alleen vermoeiend voor kleuters....

 

1

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je