{{ message.message }}
{{ button.text }}

Al die vakantie's

'Jullie hebben wel lekker veel vakantie hé!'

Afbeelding blog 'Al die vakantie's' Achtergrond blur afbeelding

Iedereen die in het onderwijs werkt heeft wel eens de opmerking gekregen over de vele vakantie's die wij wel niet hebben. Om de zoveel weken is er weer vakantie voor de kinderen (en ja ook wel een beetje voor de juffen en meesters hoor!).

De week voor de vakantie is altijd druk, héél druk. Kinderen leven gewoon al een beetje in de vakantie, willen liever niet meer werken en leren. Ze zijn gewoon nét nog wat drukker dan normaal. Op vrijdagmiddag als het dan eindelijk vakantie is ben ik dan ook vaak een beetje op. Tijd voor vakantie en even niet meer aan werk denken! 

Om de een of andere manier lukt dat toch niet helemaal... Kennen jullie pinterest? He-le-maal geweldig. Je vindt er echt van alles, mijn hele feed staat onder de leuke les- en knutselideetjes. Urenlang ben ik dingen aan het toevoegen aan mijn veel te grote verzamling 'lesideetjes' 'werkboekjes' 'knutseltjes' etc. Ondertussen voer ik nog het een en ander in in parnassys (wel 's middags pas hoor, ik slaap wel heerlijk lang uit). Het is pas donderdag, maar stiekem kijk ik best wel een beetje uit naar maandag. De eerste dagen na een vakantie zijn altijd weer even hard werken, kinderen moeten weer in het ritme komen (en juf kan niet meer uitslapen!). Wel is het altijd reuze gezellig, iedereen is weer blij om te beginnen en heeft hele verhalen over wat ze in de vakantie uitgespookt hebben.

Begrijp me niet verkeerd, ik vind vakantie heerlijk. Vooral dat ik in bed kan blijven liggen, terwijl mij vriend wél vroeg op moet haha. Toch ben ik altijd blij als het weer maandag is!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je