{{ message.message }}
{{ button.text }}

Al 3,5 jaar en nog geen school bekeken

Deze blog gaat over familie van mij waar ik me op dit moment erg aan stoor. Hoe kun je nog geen toekomst hebben voor je kids.

Afbeelding blog 'Al 3,5 jaar en nog geen school bekeken'

Mijn neefje is inmiddels 3,5 jaar oud. Het is een heel erg druk kind wat niet goed samen kan zijn met andere kinderen. Loopt in zijn ontwikkeling ook een beetje achter en is totaal nog niet klaar voor school, zijn vader en zijn moeder ook niet.

Na de zomervakantie zal hij naar school moeten, echter zijn zijn ouders nog totaal niet bezig met zijn toekomst. Ze hebben zich beide nog niet ingelezen of informatie ingewonnen over scholen in de buurt. Waar hun wonen zitten drie scholen in de buurt, lijkt me toch wel dat je tijdig gaat kijken om alles goed in je op te nemen om de juiste keuze te maken. Vooral voor een kind met toch wel bepaalde behoefte. 

Al meerdere malen heeft zijn Oma en andere familieleden ook al aangegeven aan zijn ouders dat ze wel onderhand eens wat moeten gaan regelen. Ik persoonlijk vind dat ze erg laat zijn. En dan erbij is school niet het enige wat ze moeten regelen. Nu wordt hij drie dagen per week opgevangen door Opa & Oma, andere Opa & Oma en Oma.

Opa & Oma (1) zal niet zo'n probleem zijn, die zijn mobiel en kunnen hem best van school ophalen, mits dat ze dat willen. Onze dochter halen ze ook op van school, dus lijkt me geen probleem. Opa & Oma (2) komen vanuit het Zuiden iedere woensdag op en neer (ruim 1,5 uur rijden). Die zijn ook mobiel en lijkt me ook geen probleem dat hij hem ophalen. Oma is een ander verhaal. Oma heeft niet alleen mijn neefje en zijn zusje, maar ook een ander nichtje en mijn ventje (een dolle boel dus). Zij kan niet met al die kinderen naar school. Zijn vader en moeder kunnen hem zelf niet ophalen ivm werk. En helaas hebben ze niet erg veel geld (beide geen vast contract en kunnen net rondkomen) en BSO is dus voor hun niet te betalen. 

Iets voor die ene dag regelen (en school inschrijving) lijkt me dus prioriteit! Ik mag het eigenlijk niet zeggen, maar ze hebben beide een beetje een-het-komt-wel-goed-vanzelf mentaliteit. Ze plannen niet veel ze kijken wel hoe het loopt. Maar dit kun je niet op z'n beloop laten. Dit is plannen. Toen het kleine zusje geboren was hebben ze niet eens aan Oma gevraagd of die kleine spruit ook naar Oma kon, nee daar zijn ze vanuit gegaan. Tja zo werkt het helaas niet altijd.

Ik weet niet zo goed hoe ik ze nu echt ervan bewust kan maken dat de tijd echt begint te dringen. Ik heb het er al meerder malen met ze overgehad en ook gezegd dat ik vond dat ze erg laat zijn met inschrijven en überhaupt scholen bekijken. Ik wil gewoon dat mijn neefje goed terecht komt en vooral om dat hij heel druk is moeten ze ook een school zoeken die mijn neefje kan geven wat hij nodig heeft..

Iemand nog ideeën om zijn ouders het licht te laten zien??

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je