{{ message.message }}
{{ button.text }}

Afval bewust wording op school

​Laatst hebben ze op de basisschool van mijn dochter het afval verzameld van anderhalve week. Dit sloeg echt werkelijk nergens op hoeveel

Afbeelding blog 'Afval bewust wording op school' Achtergrond blur afbeelding

Laatst hebben ze op de basisschool van mijn dochter het afval verzameld van anderhalve week. Dit sloeg echt werkelijk nergens op hoeveel dit was voor een kleinere school. Ze hadden dit in een bladbak gedaan en deze middag op het schoolplein gezet, zodat je er ook echt niet omheen kon. Er was zelfs iemand aanwezig van de krant om hier een artikel over te schrijven. Er lagen echt heel veel pakjes drinken en dan allemaal van dat suikerdrink zoals wicky, ijsthee en zelfs blikje energy drink van de bovenbouw! Een aantal kinderen krijgen zelfs twee pakjes drinken per dag mee naar school.

Dit heeft wel even ogen geopend! Onze dochter krijgt altijd haar drinken mee in een eigen schoolbeker. Vaak is dit water of melk en als het al sap is, dan zonder toegevoegd suiker. Altijd in haar eigen beker dus, zodat ze niet de afvalberg van school vergroot en nee dat wordt niet thuis vanuit een klein pakje in haar beker geschonken ;-).

Nu hebben ze besloten voor ieder kind een eigen beker aan te schaffen (deze gaan bedrukt worden met naam) en deze te gaan gebruiken. De kinderen (en ouders) worden gestimuleerd om meer kraanwater te drinken. Nu denk ik ook dat ouders hier nog heel wat te leren hebben en niet alleen iets lekkers mee moeten geven aan de kinderen, maar vooral gezond. Een kind van 5-6 jaar bepaald echt niet wat hij/zij in zijn/haar rugzak gestopt krijgt (bij ons tenminste niet).

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je