{{ message.message }}
{{ button.text }}

Afscheid? Nee een keuze maken!

Afbeelding blog 'Afscheid? Nee een keuze maken! ' Achtergrond blur afbeelding

2016, ons leven voelt fijn. Ons leven is verrijkt met een fijne familie en fijne vrienden. We gaan lekker uiteten, we duiken nog de kroeg in en doen vanalles! Heerlijk genieten. Toch besluiten we voor een kindje te gaan. Wij zijn de eerste van onze vrienden. Zij waren er gewoonweg nog niet aan toe. Ze reageren allemaal super enthousiast toen ik vertelde zwanger te zijn. Iedereen keek er naar uit en vroegen zo vaak als kon hoe het met me ging. Ook op het einde waarin ik vaak naar het ziekenhuis moest. Ze steunde ons echt! In april 2017 wordt ons wondertje geboren. Zware bevalling en vrienden houden zich daarom enigszins even op de achtergrond totdat ik aangeef dat ik me beter voel. Voor ons is dit een fijne keuze vanuit hen! 

Op mijn kraambed neemt er een vriendin afscheid van me. Ze kan de vriendschap niet meer aan en neemt afstand. Ik kan dit niet, het is 贸f in ons leven zijn 贸f niet. Zij wilde het 'op een laag pitje zetten' Ik koos ervoor het helemaal te stoppen, ik koos voor mijn gezin. Dit heeft mij ontzettend veel pijn gedaan, ik heb echt moeten rouwen. Ons wondertje was daarnaast een zware huilbaby en alles samen zorgde ervoor dat ik in een flinke postnatale depressie terecht kwam. Gelukkig heb ik traumatherapie gehad waardoor ik het grootste gedeelte goed verwerkt heb. 

2 jaar later, de vrienden zijn er niet meer. Er werd geen interesse meer getoond, we werden niet begrepen. Waren we niet meer interessant genoeg? Niet flexibel genoeg? Niet meer zo Leuk? Niemand zal het ooit weten, ik heb de keuze gemaakt deze vriendschappen zelf 'op te zeggen'. Ik bleef ermee bezig en legde continu de schuld bij mezelf. Hadden we moeten wachten? Hadden we dingen anders moeten aanpakken? Zijn we inderdaad zo veranderd? Of is dit het logische gevolg van het krijgen van kinderen? 

Gelukkig heb ik nieuwe mensen leren kennen die gelukkig w茅l begrijpen hoe het leven met kinderen in elkaar zit. 

Ik merk dat ik er veel mee bezig ben, het houdt me vaker bezig dan ik had verwacht. 

Hoe gingen jullie hier mee om?  Herkent iemand dit? 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je