Snap
  • Kind

Afgesnauwd om een vraag

Is het nou zo raar om te vragen of je je hond misschien ergenas anders uit wil laten?

Voor ons huis ligt een grote groenstrook. Aangezien wij bijna geen tuin hebben spelen de kinderen op de groenstrook. En niet alleen onze kinderen, maar ook die van de buren en die van de buren van 5 huizen verder. Dat zijn dus 5 kinderen die met grote regelmaat op het gras lopen, liggen, bloemen plukken en erdoor rollen.

Nu lopen er ook veel honden rond in onze buurt, maar geen enkele laat zijn hond uit op het veld voor ons huis omdat daar vaak de kinderen spelen en we er in sommige gevallen al eens wat van gezegd hebben. Vandaag gebeurde dit wel en ik heb de vrouw gevraagd of ze haar hond wellicht ergens anders kon uitlaten. Het antwoord wat ik kreeg was niet bepaald aardig...

Op het moment dat ik de deur open deed, ging de hond zitten poepen, midden op het veld en dus had ik, naar mijn mening, nog meer reden om er wat van te zeggen. Mevrouw vond dat het niet vies was want ze ruimt de poep toch op? Ze reageerde enorm bits en gepikeerd en vond dat ik me niet aan moest stellen aangezien ze het opruimde. Daarnaast kon ze haar hond niet zeggen waar hij wel en niet mocht plassen en poepen. Nou liet ze hem bewust op het veldje uit, maar er zijn genoeg plekken hier in de buurt waar je wel je hond uit kan laten zonder dat je dat op een kinderspeelplaats doet. Nou ben ik niet op mijn mondje gevallen, maar ik zit er wel mee. Ik vind het vervelend want stel dat dit vaker gaat gebeuren, of dat ze haar hond iedere keer hier uit gaat laten vanwege mijn opmerking?

Straks moet ik aan de kinderen gaan vertellen dat ze geen bloemetjes meer mogen plukken en niet meer op het gras mogen zitten en liggen omdat er steeds honden plassen en poepen... En ook al wordt de poep opgeruimd, er blijft altijd wel wat achter. en hetzelfde geldt voor plas want dat wordt niet opgeruimd.

En ja, wij hebben een speeltuin in de buurt, maar deze ligt aan een drukke weg en daar kunnen ze niet alleen naartoe, bij ons voor hebben we zelf het toezicht en kunnen ze ookzelf naar huis komen. Daarnaast zijn we aan het proberen om op de groenstrook ook een speeltoestel te krijgen zodat we gewoon overzicht hebben over onze kinderen. Zouden hondenbaasjes hun hond er dan ook nog uitlaten? Overigens is dit een vrij oude foto, en staat er nu niks meer op het veldje dan een boom.

8 jaar geleden

Beetje dubbel, enerzijds snap ik dat je geen poep op zo'n mooi speelveld wil. Anderzijds ruimt mevrouw het wel op... Ik laat mijn hond ook niet uit op speelplaatsen of op veldjes waarvan ik weet dat daar kinderen spelen. Maar wat anderen ook zeggen; misschien kan je een bordje regelen via de gemeente.

8 jaar geleden

Helemaal met jou eens. Hebben voor de deur een groenstrook met honden verbod en snachts houden de katten er een feestje. Daar naast super krom rond het afgezette speelveld juist weer een hondenlosloop veldje.

8 jaar geleden

Aan de ene kant heb je wel gelijk. Ik wil ook niet dat mijn kind in de poepresten of de plas van andere dieren zit te spelen. Aan de andere kant zullen er vast snachts ook katten komen... Maar ik zouzelf zeker bij de gemeente vragen of er niet een verbod bordje kan komen!

8 jaar geleden

Ik snap dat je het vies vind omdat kinderen erop spelen, misschien een idee om de gemeente hiervoor te bellen? Dat ze een bordje plaatsen met verboden voor honden erop? Inderdaad fijn dat ze het opruimd dat wel, maar er blijven altijd restjes achter