{{ message.message }}
{{ button.text }}

Aap waar ben je gebleven?

Meestal begrijp ik haar wel, als ze honger heeft, moe is of iets anders wil. Gisteravond wist ik het even niet.

Afbeelding blog 'Aap waar ben je gebleven?'

Nadat ik Elfa op bed had gelegd plofte ik op de bank. Even mamaplaats checken, wat uitzending gemist kijken en opruimen. Maar eigenlijk direct nadat mijn billen de bank raakte hoorde ik een hartverscheurend huilen uit haar kamertje komen. 

Ik ging snel kijken, misschien had ze zich pijn gedaan. Toen ik ging kijken was er eigenlijk niets aan de hand. Ze lag te huilen maar ik kon anders niets ontdekken. Ik legde haar weer neer en ging weer weg. Na een paar minuten hoorde ik haar weer. Nogmaals ging ik kijken. Ik vroeg haar of ze me kon vertellen wat er was. Maar een peuter kan dat natuurlijk niet vertellen. Toen ik vroeg of ze bij mama wilde zijn, jammerde ze "ja". Ik haalde haar even uit bed en knuffelde haar even. Samen nog een liedje zingen en daarna weer in bed. Ik legde haar neer en direct ging ze weer huilen. Snel kwam ze omhoog en keek haar bedje rond. Ze pakte een knuffel en keek me vragend aan. Ik keek vragend terug want ik wist niet wat er was. Daarna kwam het hoge woord eruit. Haar oogjes werden weer nat, haar mondhoeken gingen omlaag en haar lipje trilde, ze keek me aan en vroeg: "aap?". 

Ze miste haar aap! Dinsdag was ze op de opvang geweest en was haar aap vergeten. Woensdag waren we naar mijn ouders geweest en was ze onderweg naar huis in slaap gevallen, toen had ze hem dus niet gemist. Gisteren waren we even langs de opvang geweest om haar aap te halen. Helaas had de leidster op dat moment geen tijd om te zoeken. Ik had daarna geen tijd om terug te gaan, dan maar morgen. Little did I know, dat ik dit beter wel had kunnen doen. 

Ze was nooit zo gehecht aan een bepaalde knuffel en woensdag had ze hem ook niet gemist. Ik had dus ook niet kunnen weten dat dit essentieel was om in slaap te vallen.

Samen hebben we een andere knuffel uitgezocht om mee te slapen en heb haar weer in bed gelegd. Natuurlijk kon ze daarna nog steeds niet slapen en moest weer even huilen. Nog even ben ik terug gegaan en heb haar verteld dat haar pop haar zou knuffelen en troosten vannacht. De aap zou snel weer terug zijn. Blijkbaar was dit voldoende want hierna is ze in slaap gevallen. 

Snel heb ik op internet gezocht of de aap nog te koop is. En ja hoor, gelukkig is hij nog te koop, dus een reserve aap is zo gekocht. Nu maar hopen dat ze de originele aap gevonden hebben op de opvang.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je