{{ message.message }}
{{ button.text }}

Aandacht voor oudste met baby in huis

Afbeelding blog 'Aandacht voor oudste met baby in huis' Achtergrond blur afbeelding

´Mama, wanneer komt de baby?’ Een vraag die ik meerdere keren per dag hoorde gedurende de laatste weken van mijn zwangerschap. De grote zus kon haast niet wachten totdat ze haar broertje kon zien en vasthouden en iedereen mocht vertellen dat ze grote zus was geworden. Van de andere kant wilde ze echter ook haar ‘oude’ mama terug, die weer wat mobieler zou zijn en meer met haar kon gaan spelen.

 

Inmiddels is de baby geboren. Ze vindt het enorm leuk om te helpen met het verschonen van de baby, hem in bad te doen en met hem te knuffelen. Ze mis echter ook de tijd met mama alleen heel erg. Ze vraagt steeds aandacht als ik bezig ben met het verschonen of voeden van mijn zoon en is soms heel opstandig en heeft een grote mond. Als de kleine slaapt of even alleen in de box kan liggen spelen, probeer ik ook zo veel mogelijk om 1-op-1-aandacht aan mijn dochter te besteden. Ook speelt ze leuk met hem met bijvoorbeeld een rammelaar en we spelen ook met z’n drieën, maar toch lijkt ze nog veel moeite te hebben om mijn aandacht te moeten delen.

Hoe gaan jullie hiermee om?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je