Snap
  • Kind

Aandacht voor oudste met baby in huis

´Mama, wanneer komt de baby?’ Een vraag die ik meerdere keren per dag hoorde gedurende de laatste weken van mijn zwangerschap. De grote zus kon haast niet wachten totdat ze haar broertje kon zien en vasthouden en iedereen mocht vertellen dat ze grote zus was geworden. Van de andere kant wilde ze echter ook haar ‘oude’ mama terug, die weer wat mobieler zou zijn en meer met haar kon gaan spelen.

 

Inmiddels is de baby geboren. Ze vindt het enorm leuk om te helpen met het verschonen van de baby, hem in bad te doen en met hem te knuffelen. Ze mis echter ook de tijd met mama alleen heel erg. Ze vraagt steeds aandacht als ik bezig ben met het verschonen of voeden van mijn zoon en is soms heel opstandig en heeft een grote mond. Als de kleine slaapt of even alleen in de box kan liggen spelen, probeer ik ook zo veel mogelijk om 1-op-1-aandacht aan mijn dochter te besteden. Ook speelt ze leuk met hem met bijvoorbeeld een rammelaar en we spelen ook met z’n drieën, maar toch lijkt ze nog veel moeite te hebben om mijn aandacht te moeten delen.

Hoe gaan jullie hiermee om?

10 jaar geleden

heb er zelf 1 geen ervaring, maar denk dat je consequent moet blijven voeden=minder aandacht aan haar (negatieve aandacht is nog steeds aandacht) en 1 op 1 tijd met haar blijven houden