{{ message.message }}
{{ button.text }}

Aan wie vertrouw je je kind toe #slot

niet op fb svp

Afbeelding blog 'Aan wie vertrouw je je kind toe #slot'

Hoe leg je een kind van 3 uit dat zijn oppasmoeder, waar hij dol op is zelfmoord heeft gepleegd? Dat kun je niet. Na een avond praten kwamen mijn man en ik er samen niet uit. We hebben contact gezocht met het consultatiebureau en zij voor ons weer met een jeugdpsycholoog. Zij gaf ons aan eerlijk te zijn en in zijn woorden te vertellen wat er gebeurd was.

Uiteindelijk zijn we zaterdagmiddag met hem gaan zitten. We hebben aangegeven dat zijn oppas stout was geweest, dat ze op straat had gelopen waar ook auto's rijden en dat er toen een auto "boem" heeft gedaan en ze daardoor dood is gegaan. Ons zoontje bleef kalm en vroeg alleen of hij haar dan nooit meer kon zien. Toen we daar antwoord op hadden gegeven kroop hij van de bank en ging spelen. Het was heel moeilijk om het hem uit te leggen want zelf zat ik ook nog vol verdriet en vragen. Ik was zo blij dat onze jongste net 5 maanden was en er geen weet van had.

We dachten dat de reactie dus meeviel maar niets was minder waar. 10 minuten later werd en geschreeuwd, gehuild en vloog al het speelgoed door de kamer. Hij was buiten zichzelf. En met dat scenario hadden we dan weer geen rekening gehouden en ik schrok er echt van. Zo had ik hem nog nooit gezien. We hebben hem maar laten gaan en toen hij weer rustig was heb ik hem op schoot genomen en hebben we samen gehuild. Hij sliep dat hele weekend ook erg slecht.

Maar dat was niet alles. Hij had na het verhaal van zijn oppas een ontzettende angst voor auto's gekregen. Hij wilde er wel in maar langs de straat lopen werd echt een probleem. Dit heeft bijna een jaar geduurd. Het heeft veel meer impact dan je kan inschatten. Gelukkig is hij onderhand 7 en hij is haar min of meer vergeten. Hij weet nog wel wie ze is en weet ook nog wel wat er gebeurd is maar daar blijft het dan bij. Het is een soort feit geworden waar hij niet verder over nadenkt.

Onderhand zitten mijn kinderen op school en gaan 10 uur per week naar een gastouder. En dat was best wel even moeilijk in het begin. Vooral als je dan bij de opstart vragen krijgt als "Mag de gastouder met de kinderen in een auto rijden". Tja, je wilt haar niet aan huis kluisteren maar dat soort vragen blijken opeens heel erg belangrijk.

Maar de grootste vraag blijft toch nog steeds waarom. Ze heeft geen brief of aanwijzing achtergelaten wat haar hiertoe aangezet heeft. Zoals ik al eerder meldde: Ze was het meest positieve mens dat ik ooit gekend heb. Was dit dan bijna 4 jaar lang alleen maar een masker?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind, #Mama, #oppas

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je