{{ message.message }}
{{ button.text }}

aan tafel met je kind

Tijdens de lunch met mijn zoontje zat ik te denken over tafelgewoontes en social media. Ik ben benieuwd hoe andere ouders dit doen!

Afbeelding blog 'aan tafel met je kind'

Gisteren las ik een artikel wat beweerde dat mensen steeds vaker eten met hun telefoon in de hand. Dat zette mij aan het denken want ik doe dat zelf ook nog wel eens. Niet als mijn man thuis is, die heeft er een hekel aan als ik dat doe. En laten we eerlijk zijn, erg gezellig is het ook niet die social media.

Voordat ik een kind had was ik binnen 10 minuten klaar met eten. Makkelijk een boterhammetje smeren op het aanrecht, en opeten terwijl je op de bank een stukje film keek.

Maar het grootste gedeelte van de maaltijden nuttig ik tegenwoordig samen met mijn zoon van 15 maanden. Hij zegt geen woord en kan helemaal opgaan in het eten. Gemiddeld zitten we vier/vijf keer aan tafel op een dag: ontbijt, fruit, lunch, fruit, avondeten, waarbij hij praktisch alles zelf doet. Dat allemaal maal een half uur, dan kom je gemiddeld op 2,5 uur zitten op een dag!

Eigenlijk is het ook gemeen: als ik gedurende de dag even op het beeldschermpje tuur staat hij binnen no time naast me te jengelen. Maar aan tafel gaat hij zo op in het eten dat hij totaal geen oog voor mij heeft.

Makkelijk toch, zou je denken. Maar ik vind voeding en eten belangrijk. Ik wil hem graag leren wat gezinsmaaltijden zijn en volgens mij moet je daar dan al vroeg mee beginnen. Geen televisiemaaltijden bijvoorbeeld voor ons.

Hoe doen andere ouders met kleine kinderen dat? Ik heb nog veel te leren. Deze maaltijd heb ik zonder telefoon gedaan, maar door de inspiratie voor deze blog heb ik de laptop er maar bij gepakt. 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind, #Voeding

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je