{{ message.message }}
{{ button.text }}

8 jaar geleden...

Afbeelding blog '8 jaar geleden...' Achtergrond blur afbeelding

Vandaag 8 jaar geleden om 17:15 had ik mijn allereerste wee. Op dat moment was ik 8 dagen overtijd van onze eerste zoon. Alles was toen nog normaal en goed en we hadden een hele mooie gelukkige rozenkleurige toekomst in onze gedachte....

Om een lang verhaal kort te maken ging de bevalling even niet zo als we gepland hadden. Niemand had het zo gepland. Onze zoon Roan werd geboren om 2:30 op 27 maart in het ziekenhuis met een keizersnede. Door een foutje van het ziekenhuis heeft hij 15 minuten zonder zuurstof gezeten. 15 minuten... probeer het maar is.Hij kwam levenloos ter wereld en is in de eerste 3 dagen van zijn leven meerdere malen gereanimeerd. Hier door is alles bij elkaar de helft van zijn hersenen beschadigd of dood. Hij is dus verstandelijk beperkt. Het was niet nodig geweest als het ziekenhuispersoneel op dat moment sneller had gereageerd. Maarja das de koe in de kont kijken. 

In het dagelijks leven heb ik dit redelijk verwerkt en heeft alles een plaatsje gekregen. Hij is een vrolijke knappe jongen die goed van het leven geniet. ( we gaan het even niet hebben over alle nare, vervelende & moeilijke kanten) Maar altijd op de 26ste lijkt het wel alsof m'n hart weer breekt... 15 minuten had het verschil gemaakt tussen een leven voor hem wat andere kindjes ook hebben of dat wat hij nu heeft. 15 minuten... Zonder adem is het heel lang. Op je hele leven is het niks.. 

Ik weet niet waarom, maar vandaag is altijd een dag dat ik mezelf ook zielig vind. Vandaag 8 jaar geleden waren we nog zorgeloos, was alles nog mooi, hadden we nog geen trauma... Het is ongelooflijk dat je leven zo snel zo veel kan veranderen. En dat je dacht dat je voorbereid was op de verandering, want een kindje krijgen is op zich al een heel ding, maar dat het door 15 minuten zo drastisch kan veranderen dat je de rest van je leven nooit meer zorgeloos kan zijn en altijd voor iemand moet blijven vechten en opkomen omdat hij het zelf niet kan... dat had ik nooit van tevoren kunnen bedenken. 

Gelukkig is hij vandaag lekker thuis bij mij. En kunnen we lekker veel knuffelen! En morgen hangen er slingers en ballonnen. Staan er cadeautjes klaar en we bakken een taartje, want onze knappe geweldige lieve knul 8 is geworden!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je