{{ message.message }}
{{ button.text }}

7x de leukste kinderuitjes in de kerstvakantie

Afbeelding blog '7x de leukste kinderuitjes in de kerstvakantie'

Nog even en we hebben kerstvakantie! Yes! Lekker uitrusten met het hele gezin. En hoewel het natuurlijk heel aantrekkelijk is om onder een dekentje, naast de kerstboom, met z'n allen warme chocolademelk te drinken, zijn er ook genoeg leuke activiteiten die je samen met je gezin kunt ondernemen. Wij verzamelden 7 kidsproofuitjes voor in de kerstvakantie.

1. Scheepvaartmuseum in Amsterdam?

Heb jij wel eens bezoekje gebracht aan het Scheepvaartmuseum in Amsterdam? In dit museum is er altijd iets leuks te beleven voor kinderen. Tijdens de kerstvakantie kunnen de kinderen bijvoorbeeld hun eigen periscoop maken, op zoek gaan naar de verhalen achter de nieuwe tentoonstelling 'Gamechangers/maritieme innovaties' of een avontuur beleven onder zee met Rinus de Rat!

2. Wereldkerstcircus

Het circus der circus is natuurlijk het Wereldkerstcircus in Carré. Gegarandeerd een succes voor de hele familie.  Dit jaar wordt het lachten, gieren en brullen met de clowns! 

3. De Amsterdamse winterparade

Schaatsen, langs marktkraampjes struinen, een rondje in het reuzenrad of overnachten in een iglo, op de Amsterdamse winterparade raak je niet uitgekeken. Je kunt er 1001 dingen ondernemen en bekijken in een gezellige winterse setting. Leuk voor jong en oud.

Afbeelding blog '7x de leukste kinderuitjes in de kerstvakantie'

4. Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid

Te leuk, tijdens de tweede helft van de kerstvakantie kun je bij Beeld en Geluid terecht voor een heuse Familie Pubquiz! Zijn jullie niet helemaal thuis in de Top 2000, geen nood. Tijdens de kerstvakantie is er ook de mogelijkheid om bijvoorbeeld jullie eigen hoorspel te maken.

5. Ouwehands Winterland

Een bezoekje aan de dierentuin is altijd een succes, zeker als het er ook nog lekker winters uitziet. In Ouwehand Dierenpark weten ze daar wel raad mee. Voor de kinderen is een winterspeurtocht en leren ze meer over de beer in Expeditie Berenbos. Er zijn kampvuurtjes waar de kids zelf hun marshmallows kunnen roosteren, gezellige kraampjes, en knetterende kampvuurtjes! Opwarmen kun je bij de familieshow van Bamboo Bill.

Afbeelding blog '7x de leukste kinderuitjes in de kerstvakantie'

6. Kinderfilms in de bioscoop

Geen zin om naar buiten te gaan? De bioscoop is altijd een goed idee. Deze kerstvakantie draaien er verschillende leuke kinderfilms. De familiefilm Coco gaat over Miguel en zijn hond Dante. Samen gaan ze op een onvergetelijk avontuur naar een wereld vol knotsgekke buitenbeentjes. Of wat dacht je van Paddington 2? In Paddington 2 is het beertje inmiddels gesetteld bij de familie Brown. Om zijn tante Lucy op haar 100e verjaardag te verrassen met een mooi cadeau worstelt hij zich van het ene naar het andere baantje. Ook leuk is de kinderfilm Ferdinand. In deze film maak je kennis met het Spaanse stiertje Ferdinand. Een stiertje met een heel klein hartje.

7. Kinderboekenmuseum Den Haag

Vanaf 23 december t/m 7 januari beleef je de leukste winterse avonturen in dit museum. Je kinderen kunnen schaatsen met Kikker en zijn vriendjes of springen van letterijsschots naar letterijsschots. Ook viert kleine Kleine ijsbeer zijn verjaardag en kan je kindje uren luisteren naar allerlei winterse voorleesverhalen. Nog energie over? In het museum kun je ook lekker knutselen en een eigen sneeuwbal maken! 

Wat gaan jullie doen deze vakantie? Leuk als je een reactie deelt!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je