{{ message.message }}
{{ button.text }}

70▪︎Tussen kunst en kids

04-08-2019

Afbeelding blog '70▪︎Tussen kunst en kids' Achtergrond blur afbeelding

We zijn weer aan het googlen. De gouden tip voor het verwijderen van potlood strepen op meubels.

Een stalen tafelpoot welteverstaan.

Huis tuin keuken trucjes met een gum, lapje met water en afwasmiddel of zelfs de wonder onder de wonderen 'de billendoekjes' helpen maar licht.

De Bob Ros strepen staan nog op de poot te shinen.

Nichtjes van Dyo waren hier. En omdat ik zo goed als zeker wel wist dat het mijn boef was, verbaasde ik mij toch over de veels te recht, dicht op elkaar staande lijnen. Dit was te netjes.

Speurneus Wendy hield haar vergootglas erbij en het bewijs was niet overweldigend.

Een andere tactiek.

Ontzettend enthousiast en trots riep ik "Wauw, wie heeft dit mooie kunstwerk gemaakt."

De enige die als een malloot stond te springen en riep 'Ik, ik heb dat gedaan.' Was natuurlijk mijn eigen kleine draak van bijna 3. Nog even zijn goedkeurende oogjes toeknijpen, van 'zo steek die maar in je zak.'

Moeders hebben mij gewaarschuwd. 'Als de kids ineens stil zijn, weet je dat er wat aan de hand is, dan moet je richting je kroost snellen om te kijken welk kattekwaad ze uithalen.'

Maar lieve mama's, mijn peuter is vanaf vanochtend geen moment stil geweest! Ja toen hij buggles achterover stond te stouwen aan de salontafel.

Hoe had ik dit moeten opmerken? Haha nee echt, ik heb ze bekeken en in de gaten gehouden. Ja ze waren met kleurtjes aan het spelen onder de tafel, maar geen enkel moment gezien dat ze iets deden wat niet mocht.

Na dat ene onbewaakte ongenblik hadden wij ineens een meesterwerk op onze tafelpoot gekleurd staan.

Iets met tussen kunst en kids.

Ik was overigens oprecht trots dat zijn potloodstrepen wat meer in formatie stonden, en dat hij dit dus wel had gedaan. Maar ja hoe krijgen we dat ding straks weer in de originele staat?

'Dyo, ik vind het heel mooi wat je gemaakt hebt, maar voortaan kleuren we op papier en een kleurboek en niet meer op meubels lieverd.'

Zo misschien helpt dat om zijn creatieve ik een beetje in te tomen.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je