{{ message.message }}
{{ button.text }}

5x bedtijd smoesjes.

Vanaf het moment dat de peuterfase begint, starten ook de bedtijd smoesjes. Soms vermoeiend maar vaak heel grappig. Een greep uit de smoesjes van onze dochter lees je hier!

Afbeelding blog '5x bedtijd smoesjes.' Achtergrond blur afbeelding

• Mama, ik moet nog een keer tandenpoetsen.

Ik besef mij dat dit niet bij elke peuter zo is, maar June vind tandenpoetsen het einde! Het liefst doet ze dit wel 10 keer op een dag. En het grondig na poetsen van mij vindt ze ook helemaal niet erg. Maar als het tijd is om naar bed te gaan moet ze echt nog één keertje haar tandenpoetsen. Want, zoals June dat dan zegt; “Tanne zijn vieess”.

• Pop kusje, beer kusje, de hele knuffelverzameling een kus.

Iedere pop of knuffel moet een kus voordat ik van haar kamertje af ga. En mensen, dat is niet te doen. June heeft zo’n verzameling knuffels dat ik daar echt niet aan ga beginnen. Ze zou wel denken, daar is mama nog wel even zoet mee.

• Mama houdt van jou! Papa ook! En oma en opa. En de hele wereld!

Ik heb zo’n vast riedeltje die ik altijd zeg wanneer ik weg loop van haar kamertje. Dan zeg ik onder andere “mama houdt van jou, heel veel!” Vervolgens vraagt ze dan “En papa, en oma, en opa?” Zo gaat ze de halve familie af. “Ja schat, iedereen houdt van jou!”

• Ander verhaaltje mama!

June mag altijd een boekje kiezen voordat ze in bed gaat liggen. Ik lees haar dan altijd voor op haar bed. Een ultra gezellig en fijn moment om de dag af te sluiten. Maar toch op een wonderbaarlijke manier is June na het verhaaltje lezen, nooit eens met het besluit die ze nam wat betreft de keuze van het boekje. En altijd wil ze ineens iets anders. Hmmm….

• Mama ik heb gepoept!

Tja, daar heeft ze mij dan. Want dan moet je wel even kijken. Niet dat ze daadwerkelijk gepoept heeft. Dat wil je niet. Want dan is het leed wat betreft haar billetjes niet te overzien.

Zijn jullie kindjes ook een held in smoesjes verzinnen met naar bed gaan?

Bedankt voor het lezen!

Liefs,

Jamielee

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je