{{ message.message }}
{{ button.text }}

53▪Meidenavond

29-09-2018

Afbeelding blog '53▪Meidenavond' Achtergrond blur afbeelding

Mijn blogs gaan veelal over Dyordan en mij. Soms zet ik manlief nog weleens gekscherend neer. Maar Felies, daar durf ik eigenlijk niet zoveel over te schrijven.
Alhoewel ze net zo een groot plekje in mijn hart heeft als de rest van het gezin, ben ik bang dat mijn blogs niet in goede aarde vallen bij deze puber.
Dat ze het niet leuk vindt omdat ze al 13 is en vrienden en vriendinnen op school in theorie alles kunnen lezen.
Alleen klopt het niet voor mijn gevoel.

Ik lees mijn blogs terug en zie in mijn pagina overzicht Dyordan voor en Dyordan na. Heel soms Felies? Zij hoort hier ook thuis. Ook zij is onderdeel van mijn leven en heeft een groot gedeelte van mij gekleurd.
Misschien komt het ook omdat de fase waarin Felies zit, wat normaler is. Dichter bij mijzelf en minder nieuw, zoals de fases van een klein kindje wel is.
Bedoel ben dan wel 33 maar kan mij mijn eigen tienerjaren nog wel herinneren.

Foto's die ik online post zijn ook vaak van Dyordan.
Felies is fotogeniek maar op de een of andere manier laat ze zich niet altijd fotograferen. Als ik haar op de gevoelige plaat weet vast te leggen, probeer ik altijd het aantal foto's van de kinderen zo eerlijk mogelijk te verdelen. Ik spreek met mijzelf af dat ik haar ook wat vaker in the picture ga zetten.

Ik vraag haar wat zij ervan vindt.
Het voordeel van een 13 jarige dame, is dat je ook gesprekken op niveau kunt hebben.
Ze zegt juist dat ze het leuk vindt en dat ik gewoon moet schrijven.

Mooi, ik heb toestemming!

Vandaag een blog over deze, al veels te groot wordende, dame.

We zijn met zijn tweeën vanavond. Sid heeft een fifa avond met zijn gamebuddies en een verrassingsfeestje van een van hen. 50 jaar, bijzondere leeftijd.
Dyordan wordt door opa en oma opgehaald omdat hij morgen naar Plopsaland gaat. Een verjaardagscadeau van opa Ronald en oma Ellen. Hij is al de hele dag door het dolle heen.

Als de katten van huis zijn, correctie de mannen van huis zijn, dansen de muizen, bedoel meisjes op tafel.
Niet letterlijk hoor, dat houdt de tafel niet meer met mijn dikke toeter. Al vraag ik mij af hoe ik er ooit op zou moeten klimmen.

Yes, meiden avond it is. Felies koos het avondeten, 13 jaar en gaat nog steeds voor pannenkoeken als "feestmaal". Hele huis meurt naar die krengen, maar dat mag de pret niet drukken. Ze vreet me eruit! Heerlijk.
We settelen ons later op de bank, samen met een grote bak popcorn en 2 biertjes. Jaaa. Alcohol vrij uiteraard.
We zijn in principe tegen de 0.0 varianten voor kids, omdat ze dan wel wennen aan de smaak, maar ach wat voelt het soms fijn om zo nu en dan gewoon lekker de regels te breken en heerlijk te genieten op bijzondere avondjes. Doordat wij niet zo vaak dit soort avonden in het weekend hebben, valt deze avond in deze categorie.
De film stond al klaar op netflix. Romcom gekozen door Felies, "the kissingbooth".
Samen onder een deken kijken we naar de film.
Ik kijk af en toe naar links, wat is ze al een echte dame. De film is voor 12+ maar heb soms het idee dat ze beter een ander leeftijds-tag eraan hadden kunnen geven. Hoezo leer je in een film dat speeksel uitwisselen met heel veel klasgenoten en drank en feesten de norm zijn? Dit is opvoedkundig niet heel juist. Maar hey wat zeiden we ook alweer over de regels?
Ze vertelde tussen neus en lippen door dat dit de vijfde keer was dat ze hem keek want de acteur is soooooooo sexy.

Bek viel open. Haha de puberhormoontjes spelen op. Maar goed dat pap niet thuis is, die had geklapperd met zijn oren.

Halverwege de film begreep ik wel wat ze bedoelde. Die jongen had inderdaad wel iets ontwapenends en een knappe verschijning.
Voelde mij ineens zo een cougar. Hoe oud zal die zijn? Deze ouwe taart zat samen te zwijmelen bij deze zoetsappige liefdesfilm.

Mijn hormonen speelden weer wat parten, want o o o wat heb ik een gelukzalig traantje gelaten.
Ik vond het leuk, en ook Felies vertelde enthousiast dat ze deze avond vaker wilde herhalen.

Vanaf nu af aan mogen de mannen wat meer van huis zijn.
#loveit

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je