{{ message.message }}
{{ button.text }}

5 tips om wandelen met je peuter leuk te maken!

Nee ik wil niet lopen! Herken je dat een wandeling maken maar je peuter wil niet? 5 tips om een wandeling voor iedereen leuk te maken!

Afbeelding blog '5 tips om wandelen met je peuter leuk te maken!'

Misschien ken je het wel, je wilt lekker gaan wandelen in het bos. Volle goede moed ga je naar het bos maar dan komt de peuter die niet wil lopen. Wij hadden dat probleem regelmatig maar hebben kleine trucjes bedacht zodat we het voor iedereen leuk houden.

Vorige week ben ik samen met Luc en de baby het bos in gegaan. De kinderwagen thuis gelaten en Luc mocht zelf wandelen. Ook dit keer weer riskant om een peuter zelf te laten lopen, zul je zien dat je op het verste punt bent en dat hij dan niet meer wil lopen. Toch besloten het risico te nemen en wat hebben we een plezier gehad in het bos.

Graag wil ik jullie 5 tips meegeven hoe je van een boswandeling een succes kunt maken. Aangezien peuters erg wispelturig zijn kan ik jullie uiteraard geen garantie geven op een succesvolle wandeling. Maar met deze tips kan het hoe dan ook een stuk leuker worden.

Zorg voor een goede uitrusting

Het spreekt misschien voor zich maar je ziet het nog zo vaak. Kinderen met hun beste schoenen het bos in. Zorg dat de peuters lekker warme en droge voetjes houden. In de winter een skipak en in de herfst een regenbroek. Die regenbroek mag ook als het niet regent! Kinderen zitten graag op de grond en deze wil nog weleens nat zijn. Zorg altijd dat je iets lekkers bij hebt. Het is natuurlijk een heel avontuur in het bos. Bij ons doet een banaan of doosje rozijntjes wonderen.

SAM_0056_1450126754.JPG

Zorg voor een doel

Kinderen vinden het fijn om te weten waar ze naar toe gaan. Wij waren aan het wandelen in de Loonse en Drunense duinen en ons doel was een hele grote zandbak. Maar je kunt natuurlijk ook opzoek gaan naar bijvoorbeeld kabouters. Ze wonen in paddenstoelen maar ook in kleine holletjes van bomen.

Volg je peuter

Laat je peuter de weg wijzen, door hem voorop te laten lopen. Misschien loop je een beetje om, maar door met je peuter te praten kun je hem vaak de richting uit krijgen die jij wilt. Zo wilde Luc graag rechts en moesten we links. Ik vertelde hem dat de grote zandbak in de buurt van bergjes was, de bergjes lagen aan de linkerkant dus Luc besloot om links te gaan.

SAM_0058_1450126819.png

Ga op zoek naar natuurschatten

Tijdens je wandeling kom je van alles tegen wat kinderen mooi vinden. Bij jongens zie je toch altijd weer die stokken voorbij komen. Laat ze lekker een stok meenemen, om het nog leuker te maken kun je blaadjes rijgen op de stok. Meisjes zullen eerder opzoek gaan naar mooie blaadjes of bloemetjes.

Ga niet voor de afstand, maar heb alle tijd van de wereld!

De belangrijkste tip als laatste. Een peuter gaat natuurlijk niet snel, en voor het kind maakt het niet uit of je 3 kilometer loopt of 100 meter. En waarom zou je een grote afstand af moeten leggen? Laat los wat je zelf graag zou willen en volg je peuter dan kom je de meest leuke dingen tegen. En zul je zien dat je zelf ook meer ontdekt in de natuur. Zo bepaalde Luc dat we een dierenpaadje moesten volgen. Dit hebben we uiteraard gedaan. Hij liep voorop en riep; Mama een dolfijn! En ja hoor, midden in het bos een mooie dolfijn! (zie foto hieronder) Even later riep hij; Mama, een konijnenhol! Ook nu had hij weer iets moois gevonden.

SAM_0095SAM_0097SAM_0097_1450126861.png

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je