{{ message.message }}
{{ button.text }}

5 kinderen thuis houden tijdens corona

Ons lukte dat

Afbeelding blog '5 kinderen thuis houden tijdens corona ' Achtergrond blur afbeelding

Vanavond werd ik overspoeld door een golf van verdriet. Uit het niets kwam het opzetten. Al maanden hebben mijn 5 kinderen, nou ja sowieso de 4 oudsten nauwelijks een sociaal leven. Ze zien hun klasgenoten op school maar dat is het . Prive kan er weinig. Deze avond kwamen er onverwacht een paar vriendinnetjes van mn dochter van 12 langs , en dit had ik al maanden niet meegemaakt . Ik liet ze binnen en gaf ze een glas drinken en een koekje. Ik liet hen met elkaar keuvelen op de bank en ik ging aan de eettafel zitten om wat foto’s te bewerken. Het bewerken kwam weinig van terecht . Steeds werd mijn aandacht getrokken naar het gezellige lachen en kletsen van de meisjes op de bank. Wat had ik dit ongemerkt gemist.

Als je moeder bent van 5 kinderen is er altijd reuring in huis, vrienden over de vloer is dagelijkse kost . Vaak trok het juist naar ons omdat een huishouden met veel kinderen gewoon gezellig gevonden wordt door hun vrienden. Al bijna een jaar is het stil hier. Nou ja stil.. met 5 kinderen is het natuurlijk niet echt stil maar je begrijpt vast wat ik bedoel.

Toen de maatregelen begonnen dacht ik wel iets als oei... met 5 wordt het toch iets lastiger als met 2 kinderen. We gingen het goed doen. Meer als in een gemiddeld gezin bleven mijn kinderen in huis  of in de tuin, spraken niet af, de jongste van toen nog 4 speelde niet buiten, we gingen niet wandelen en ook in het weekend niet toch even naar het bos of strand . Ik was er stiekem best trots op hoe we het deden. Wij ouders gingen werken, bij thuiskomst zo door onder de douche, de hele dag handen met pure alcohol wassen en we hielden afstand . We baalden ervan dat je in het transport op verschillende plaatsen komst met verschillende mensen dus hygiene stond echt hoog in het vaandel.

Terug naar vanavond ... ik keek zo eens en telde en technisch gezien was er een meisje te veel bij ons, en ja de fietsen stonden voor de deur . Wat als er nu politie langs rijd ,komen ze dan kijken, is er dan een probleem? Wat baalde ik van deze gedachte . Om ons heen zijn er corona feestjes, hielden mensen zich nergens aan, moest er juist nu massaal geprotesteerd worden, werd er zelfs in de straat bij mij een enorm feest gegeven met 50 mensen opgehokt in een klein tuintje inclusief volkszanger en draaiorgel.... 

Je hebt 5 kinderen waarvan de jongste al niet beter weet als o nee corona daarom kan er niets .... is op een na iedereen al jarig geweest in deze tijd.. jawel zonder feest, zonder bezoek... En is volgende week de laatste jarig ... en opeens ben ik er even echt helemaal klaar mee . Ik hoop dat het vaccin er komt dat ons  onze vrijheid terug gaat geven. 

Als je het leuk vind meer te volgen over de dagelijkse beslommeringen van een groot gezin kun je ons volgen op instagram/prissieschrijft

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je