{{ message.message }}
{{ button.text }}

5 Jaar

Op 27 juni 2014 werd jij geboren, een kerngezond mannetje van maar liefst 4250 gram en 54 cm.

Afbeelding blog '5 Jaar' Achtergrond blur afbeelding

Het lijkt nog maar gisteren toen je eindelijk na een vreselijke bevalling was geboren. Wat een bijzonder moment was dat, toen pas drong het echt tot mij door dat ik echt mama was. Je was de makkelijkste baby, huilde alleen als er wat dwars zat of honger had. En nu ben je 5 jaar, een hele hand vol zoals je zelf zegt. Waar ik 4 jaar al een mijlpaal vond, vind ik 5 toch ook wel bijzonder.

Trots vertel je aan iedereen dat je bijna jarig bent en hoe oud je word. Terwijl jij dat aan iedereen verteld, denk ik alleen maar aan 5 jaar geleden. Wat ik die dagen allemaal deed voordat jij geboren werd, kijk ik foto's terug en denk ik alleen maar, waar is die tijd toch gebleven.

Jij hebt je ontpopt tot een vriendelijk, lief, sociaal, ondeugend, soms een etterbakje maar vooral leuk jochie. Trots ben ik op je, je eerste schooljaar zit er al weer bijna op en je vind het ontzettend leuk, ik heb je nog geen één dag met tegenzin naar school gebracht. Ook daar gaat het hartstikke goed, je bent een echte kleuter zoals jou juffrouw zegt. Met zwemles gaat het ook onwijs goed, ik zie je echt veranderen in het water. Steeds vrijer en makkelijker.

Uren kun je spelen met je transformers, want we zitten nu in deze fase. Na de dieren, Disney Cars en Dino's zijn wij nu volop bezig met Transformers. Het is bijna fascinerend om naar te kijken hoe snel jij zo'n Transformer door hebt om te veranderen. Waar ik soms echt uren bezig ben om alleen al de benen los te krijgen. Sinds je zonder zijwieltjes kan fietsen ben je hele dagen buiten, fietsen met de kinderen uit de straat vind je toch wel het leukste om te doen.

Samen met Skye kun je ons soms de bloed onder de nagels vandaan halen, helemaal als jullie samenspannen tegen ons. Maar jij bent zo ontzettend trots op haar, en je beschermd haar overal, als er vreemde mensen aankomen ga je demonstratief voor haar staan zodat ze haar niks kunnen doen. Vind dat zo mooi om te zien. En Skye vind dat soms vooral irritant haha.

Blijf voor altijd wie je bent lieve Daley, weet dat we trots zijn op je, dat we van je houden en vooral dat jij, jij moet blijven en niet moet veranderen omdat de rest dat wil zien. Vannacht om 00.00 uur stond ik vol trots naast je bed, om je nog een keer toe te dekken je knuffels weer georganiseerd terug leggen en je een kus op je wang te geven en als eerste jou te feliciteren. Zodat ik vanaf vandaag kan zeggen, mijn oudste is al 5 jaar. Een hele hand vol.

Liefs en tot snel.

Desléy.

Afbeelding blog '5 Jaar'

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je