{{ message.message }}
{{ button.text }}

5 geweldig leuke kinderboeken tips met korting

Review van de leukste kinderboeken

Afbeelding blog '5 geweldig leuke kinderboeken tips met korting '

Iedere avond voor het slapengaan mag Mason een boek uitkiezen om te lezen. Hij kan de verhalen uit het boek ondertussen dromen, maar toch gaat hij er keer op keer weer helemaal in op. Ook vindt hij het geweldig om aan zijn zusjes voor te “lezen”. Deze zitten tijdens Mason’s voorlees kwartiertje dan ook (bij hoge uitzondering 😜) rustig en stil te luisteren..

Van Gottmer kinderboeken mochten wij de 5 meest populaire prentenboeken ontvangen 🤩. In deze blog vertel ik jullie wat meer over de boeken en over Mason zijn favoriet!

We trappen af met Mason zijn lievelingsboek:

Ssst! De tijger slaapt van Britta Teckentrup is in 2018 verkozen tot Prentenboek van het jaar, en ik snap waarom!

Ssst! De tijger slaapt...

Een interactief boek met mooie illustraties over een slapende tijger die niet wakker mag worden. De 5 dieren uit het boek moeten erlangs en de tijger ligt vréselijk in de weg. De dieren hebben hulp nodig en ze vragen jou om te helpen langs de tijger af te komen, zonder de tijger wakker te maken. Je kan helpen door te aaien, te blazen, het boek te wiegen én een slaapliedje te zingen. Op het eind van het boek wacht de tijger nog een leuke verassing!

Het volgende boek vindt Mason het leukste boek om aan zijn zusjes van 2 jaar voor te lezen. Dit omdat het erg grote, rustige platen zijn en erg grappig is om te vertellen. Ook vindt hij het de uitgelezen kans om het verhaal af te sluiten met een koekje, wat dat krijgen ze in het boek immers ook 😉.

Afbeelding blog '5 geweldig leuke kinderboeken tips met korting '

Mama kwijt;

Een klein uiltje valt tijdens een dutje uit zijn nest en is vervolgens zijn mama kwijt. Gelukkig komt hij een Eekhoorn tegen die hem wel wil helpen, alleen vindt Uil het nog een beetje moeilijk om een goede omschrijving van zijn moeder te geven. Na een paar keer de verkeerde “mama” te hebben gevonden, hebben ze eindelijk de goede mama gevonden. Mama Uil heeft als beloning een lekker koekje 🍪 Het is trouwens geen aanrader om na het lezen van het boek, je kind, jou te laten omschrijven. Ik had namelijk grijs haar, een scheur in m’n hoofd en kon niet super goed zingen dus denk dat eekhoorn uitgekomen was bij Cruella de Vil. 😑👌

Één van mijn favoriete boeken is; “ik zou wel een kindje lusten”. Wat ik niet snap uit het boek is dat de krokodil een chocolade taart afslaat maar toch, het is een leuk & grappig verhaal 😉. Het boek gaat over een klein krokodilletje wat altijd bananen eet. Op een dag lust hij geen bananen meer maar wil hij alleen maar een kindje eten. Als de kleine krokodil zelfs een stuk chocoladetaart afslaat weten zijn ouders zich geen raad meer. Dan komt hij een klein meisje tegen die hij op wil gaan eten..

Mason’s conclusie van het boek is; als je eet, wordt je heel groot. Mijn conclusie van het boek is; al je dromen komen uit, als je maar eet 😉🙋‍♀️.

Het boek met de mooiste illustraties vind ik; “Heb jij misschien een olifant gezien

Het gaat over een jongetje wat verstoppertje speelt met een olifant. Het jongetje telt tot tien en de olifant gaat zich verstoppen. De olifant is duidelijk te zien op de plaatjes maar het jongetje kan hem nérgens vinden. Mason is keer op keer (zelfs na 267 keer lezen) errruuuug trots dat hij de olifant als snelste heeft gevonden 👌. Hou er trouwens wel even rekening mee, dat je na het lezen van het boek of verstoppertje moet gaan spelen 😅

Het laatste maar volgens mijn kids ook gelijk het grappigste prentenboek wat we ontvingen was “De leeuw in de muis”. Voor je dit boek gaat lezen raad ik je aan om oordoppen in te doen. Mason, Kate én Chloë ontpoppen zich tijdens het lezen van dit boek namelijk tot professioneel leeuwen imitator. Het mooie boek gaat over een muisje dat nét zo moedig wil zijn als een leeuw. Omdat hij zo klein is, voelt het muisje zich vaak onzeker, hij zou wel net zo stoer willen zijn als de leeuw met zijn krachtige gebrul. Het muisje vindt het heel spannend en verzameld al zijn moed om op les te gaan bij de leeuw. Maar als het muisje bij de leeuw aankomt, blijkt hij niet de enige te zijn die een beetje bang is.

Via de volgende link kun jij deze geweldige boeken ook kopen met 25% korting 🤩 Leuk voor onder de boom 🎄 

Heb jij misschien Olifant gezien? 
De Leeuw in de muis
Ssst! De tijger slaapt 
Mama kwijt

Ik zou wel een kindje lusten

Ik ben heel benieuwd of jullie één van deze boeken al ooit gelezen hebben en welke jullie het leukst lijkt..

Liefs,

Patricia 💋

De boeken

Afbeelding blog '5 geweldig leuke kinderboeken tips met korting '
Afbeelding blog '5 geweldig leuke kinderboeken tips met korting '
Afbeelding blog '5 geweldig leuke kinderboeken tips met korting '
Afbeelding blog '5 geweldig leuke kinderboeken tips met korting '

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je