Snap
  • Kind
  • Gezond

4 kinderen, niet altijd even makkelijk

In een druk gezinsleven kom je eigenlijk nooit aan jezelf toe. Je moet tijd voor jezelf maken en er af en toe echt even op uit gaan.

Omdat wij 4 kinderen hebben werk ik niet, mijn man werkt daarom juist wel. De 3 oudste zitten op school, althans, de 2 oudste sowieso, en Anna van 4 gaat straks proefdraaien. Nu ze vakantie hebben zijn ze de hele dag thuis. We gaan allemaal leuke dingen doen: picknicken, naar het strand en bijvoorbeeld naar de speeltuin. Gezellig zou je zeggen! Tot het moment dat er 1 ziek wordt, een flinke griep. Helaas bleef het hier niet bij want Isabel werd ook ziek. Toen zat ik dus met 2 zieke en met 2 (nog) niet zieke kinderen thuis.

Ze zijn ontzettend druk, zitten overal aan, rennen door het huis en luisteren niet altijd. Terwijl we juist heel streng zijn in de opvoeding omdat we met 6 mensen thuis zijn.

Op een gegeven moment kon ik het niet meer aan en moest ik gewoon even tijd voor mezelf hebben. Ik ben toen met een vriendin naar de sauna geweest en ben heerlijk tot rust gekomen. Als je dan weer thuis bent ben je blij dat je je kids weer ziet, maar de volgende dag zijn ze weer net zo druk.

Hebben jullie ook een druk gezinsleven? En hoe gaan jullie hiermee om?

9 jaar geleden

Poeh! 4 kinderen lijkt lijkt me behoorlijk pittig. ( maar ook heel gezellig ) Ik vind de combi gezin ( 2 kids ) en werk ook niet altijd meevallen, dus probeer ik regelmatig even 'tijd voor mezelf'' te nemen..

9 jaar geleden

Spannend zeg, proefdraaien op school! Komt allemaal goed!!